avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... buna seara, in aceasta seara am fost oprita de radarul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

buna seara, in aceasta seara am fost oprita de radarul politiei ...

buna seara, in aceasta seara am fost oprita de radarul politiei rutiere si a rezultat suspendarea permisului meu de conducere pe o perioada de 3 luni, 90 zile. Intrebarea mea este daca colaborez cu un avocat care sunt sansele sa mi recuperez inapoi permisul si cat timp pot dura aceste demersuri? mentionez faptul ca am cerut domnului politist actele sa le spun asa sper sa nu gresesc, actele radarului si nu a putut prezenta niciun fel de act si am notat acest fapt in procesul verbal, tin sa mentionez ca nu pot face o redobandire. multumesc frumos pentru eventualele raspunsuri, o seara buna va doresc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Februarie 2021
roxenp123, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 06:57, 28 Februarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara. Trebuie sa faceti plangere impotriva procesului-verbal de contraventie, in 15 zile, luati de la instanta un certificat de grefa, si cu acesta mergeti la politie sa recuperati permisul pana la solutionarea plangerii formulate.
Va multumesc tare mult!
Politia nu este obligata sa arate nici un act legat de aparatul radar si nici imagini la momentul incheierii procesului verbal de contraventie. Ele pot fi cerute prin plingerea contraventionala. Recuperarea permisului cu certificat de grefa este temporara, pe timpul desfasurarii proceselor (politia depune, de regula, apel), care pot dura mai mult de un an. Dupa aceea, in caz de pierdere apel, se va executa acea suspendare de 90 de zile. Sansele, cu sau fara avocat, depind in mare masura de proba video pe care o are politia.
Ultima modificare: Duminică, 28 Februarie 2021
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda radar Harabagiuciprian Harabagiuciprian Buna ziua. As dori sa stiu pasii pentru a contesta o amenda radar si cum pot obtine permisul inapoi in cel mai scurt timp.Mentionez faptul ca am fost surprins ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis auto adrianatereza adrianatereza Un sofer este inregistrat de aparatul radar aflat în mișcare cu o viteza in localitate de 103 km/h = amenda si suspendarea permisului pe o perioadă de 90 de ... (vezi toată discuția)
Radar 101km/h GABRIELA30 GABRIELA30 Buna seara, Sunt disperata am condus in localitate ci 101km/h. Mi-a facut proces verbal si imi suspenda carnetul de conducere pe 90 zile, am amenda 810 ... (vezi toată discuția)