avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara. Va supun atenției următoarea speta: ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara. Va supun atenției următoarea speta: angajatorul ...

Buna seara. Va supun atenției următoarea speta: angajatorul a facut o notificare încetarea CIM in perioada de proba, începând cu 2 martie. Pe 28,salariatul se afla în CM. Pe 1 martie a fost comunicata salariatului notificarea ,pe e mail dar și prin posta. Tot pe 1 martie, după multe ore de la comunicarea notificării, salariatul a transmis un alt CM,în prelungirea celuilalt. Ce mai pot face acum?? Ii iau în calcul CM ul, anulez notificarea?? Mulțumesc anticipat pentru răspuns
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:17, 4 Martie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Perioada concediului medical suspenda perioada de proba. Dupa incetarea suspendarii, salariatul revine in perioada de proba.

2. In contextul in care angajatorul notifica salariatul in scris cu privire la incetarea contractului in perioada de proba, contractul se considera incetat din acel moment, chiar daca angajatul revine cu un concediu medical. In aceasta situatie, pentru plata indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca, salariatul se va adresa casei de sanatate la care este arondat.

In cazul in care concediul pentru incapacitate temporara de munca ar fi fost adus la cunostinta angajatorului anterior notificarii scrise de incetare a contractului, atunci acest concediu medical ar fi suspendat contractul si ar fi prelungit perioada de proba.
Sursa: [ link extern ]

3. "În ceea ce priveşte constituţionalitatea acestor dispoziţii de lege, Curtea reţine că art. 31 din Codul muncii instituie posibilitatea angajatorului, dar şi a angajatului de a evalua condiţiile exercitării drepturilor şi obligaţiilor ce reies din contractul individual de muncă, având posibilitatea de a înceta raporturile de muncă fie la sfârşitul perioadei de probă, fie la termenul stabilit, fie chiar anterior. Aşadar, pe durata perioadei de probă, raporturile de muncă au un caracter precar, nefiind consolidate decât după expirarea acestei perioade şi numai dacă salariatul corespunde profesional postului în care este încadrat ori dacă este mulţumit de acel post şi doreşte să continue activitatea. Beneficiul sistării raporturilor de muncă prin simpla notificare serveşte ambelor părţi ale contractului.
Astfel se instituie o modalitate simplificată de încetare a raporturilor de muncă, prin intermediul căreia părţile au posibilitatea de a denunţa unilateral raporturile de muncă, fără a fi ţinute de obligaţiile ce trebuie respectate cu prilejul concedierii ori al demisiei. "
(Decizia CCR nr. 653 din 17 mai 2011 referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 31 alin. (3) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă am un concediu medical începând cu data de 12.02 și ... Iuliasec Iuliasec Dacă am un concediu medical începând cu data de 12.02 și in aceeași data mi-a fost angajatorul mi-a desfăcut contractul de munca , pe motiv ca sunt in ... (vezi toată discuția)
Nou angajat virgil6 virgil6 am un angajat care a venit 1 zi si azi mi a spus ca are o problema medicala si merge la medic,eu nu pot sa l concediez in perioada asta? (vezi toată discuția)
Inlocuirea unui angajat cu cim suspendat Monica D Monica D Conform Art. 83 a) din codul muncii CIM poate fi incheiat pe perioada determinata pentru inlocuirea unui salariat in cazul suspendarii CIM, cu exceptia ... (vezi toată discuția)