avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1564 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Radiere cartea funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Radiere cartea funciara

Buna ziua ,In anul 2016 am facut un contract de vanzare plata de 16000 de euro si restu plati pe 5 ani ,acum am terminat de finalizat plata ce era in contract .Vreau sa va intreb cine plateste plata la notar de radiere ipoteca vanzatorul sau cumparatorul?In contract scrie legea 885 cod civil.Luni urmeaza ca vanzatorul sa semneze declaratia ca si- a primit toti bani .Doamna notar ma sunat pe mine azi ca luni sa platesc Total taxe pentru radiere din Cartea finciara este 573 lei! Va rog sa ma ajutati cine trebuie sa plateasca aceasta taxa?Noi cand am semnat acum 5 ani prima oara contractul am fost toate partile de acord sa plateasca vanzatorul ,dar acum ei ma pun pe mine sa platesc .Multumesc mult ,pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 15:04, 11 Martie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
De regula, dvs. Pentru ca dvs va profita declaratia (mai exact, va radiati sarcina asupra imobilului proprietatea dvs, de la Cartea Funciara)
Dumneavoastra trebuie sa platiti. Avand in vedere cuantumul taxelor pe care vi le-a comunicat notarul, banuiesc ca este vorba de un contract de vanzare cu rezerva dreptului de proprietate iar acum trebuie sa platiti atat declaratia de incasare integrala a pretului (100-150 lei) cat si tariful de intabulare definitiva in cartea funciara a dreptului de proprietate (0,15% din pret/evaluare in cazul persoanelor fizice) si un extras de carte funciara pentru informare (25 de lei). Este normal sa suportati dvs aceste costuri pentru ca ele apar ca urmare a faptului ca nu ati avut toti banii la momentul incheierii contractului.
Eu am platit acum 5 ani o taxa aferenta intabulari dreptului de proprietate in cartea funciara cod 2.3.2 in suma de 276+60+60.astea pentru ce au fost ?Habar nam va rog sa ma ajutati .taxa asta este alt ceva fata de radiere Cartea finciara ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, este altceva.
Atunci ati achitat tariful pentru intabularea dreptului de proprietate, in urma cumpararii.
Acum este vorba despre taxa de radiere a sarcinii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bine, daca nu doriti, nu platiti. Pana la urma nu va obliga nimeni.
Doar ca veti ramane cu aceasta sarcina la Cartea Funciara.
Iar daca o sa vreti sa transmiteti bunul mai departe, nu o sa puteti. Cine stie daca in timp, o sa mai dati de vanzator sau daca o sa mai fie in viata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte funciara - sarcina ipoteca dezvoltator inca este prezenta Alexandra_95 Alexandra_95 Buna ziua Am cumpărat în 2021 primul meu apartament de la un dezvoltator prin credit ipotecar. Am dat avansul de 15% și restul banilor a fost dat de banca. ... (vezi toată discuția)
Vreau să cumpăr un apartament care este ipotecat. care este procedura sigură pentru mine? mariana58 mariana58 Buna ziua Doresc sa cumpar un apartament ,pretul la care ne-am inteles este de 51000 euro.....din pacate am aflat ca apartamentul este ipotecat pt suma de ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil popcrys77 popcrys77 Care sunt pasii care trebuie urmati pentru vanzarea unui imobil construit de mine, cu autorizatie de construire, imobilul aflandu-se pe un teren pentru care nu ... (vezi toată discuția)