avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua! Sunt in ccc pana in iulie 2021(opțiunea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua! Sunt in ccc pana in iulie 2021(opțiunea mea sa beneficiez ...

Buna ziua! Sunt in ccc pana in iulie 2021(opțiunea mea sa beneficiez de stimulent,dar fetita implineste 2 ani in 6 sept 2021) si a tocmai am aflat ca sunt insarcinata in 4 saptamani,urmând să nasc al doilea copil in nov.Intrebarea mea este cum se procedeaza cu indemnizatia si cu contractul de munca. Trebuie sa ma intorc la serviciu in iulie cum am specificat sau pot sa ma intorc in septembrie?
Ultima modificare: Joi, 11 Martie 2021
Dianageorgiana2019, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:24, 16 Martie 2021
Puteti reveni in iulie pentru a lua stimulent , urmand ca pentru CCC2 sa urmati aceeasi procedura ca si pentru primulcopil.
Stimulentul de inserție il iau pana nasc al doilea copil? Daca vreau sa renunț la el, sa ma intorc in septembrie si sa intru in prenatal,se poate?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimulentul de inserție se va acorda pana nasteti al doilea copil.

Puteti reveni in august/septembrie, functie de situatia tatalui.
Imi cer scuze, dar nu inteleg"functie de situatia tatalui".Nu exista posibilitatea sa ma intorc in septembrie cand primul copil face 2 ani si optiunea de a ma intoarce in iulie (mai devreme cu 2 luni)este fixa sau opțională? Va multumesc ptr rabdare si eventualul raspuns.
1. Tatal copilului nu este obligat sa intre in CCC. Insa:
- Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil, atunci mama va putea beneficia de CCC pana inclusiv in ziua cand copilul implineste varsta de 2 ani.

- Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil, indiferent daca solicita sau nu acest drept, atunci durata CCC pentru mama se va diminua cu o luna.
In aceste conditii, mama persoana care se afla in concediu pentru cresterea copilului poate opta pentru concediu fara plata sau, dupa caz, pentru realizarea de venituri supuse impozitului.

2. Pentru stimulent sunt doua variante:
- fie reveniti cu cel putin 60 de zile înaintea împlinirii de către copilul anterior a vârstei de 2 ani sau 3 ani, în cazul copilului cu handicap ... aici se tine cont de luna tatalui

- fie reveviti cu cel puțin 3 luni înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap .... aici nu se tine cont de luna tatalui

Salariata/salariatul are obligația de a anunța, în scris, angajatorul cu cel puțin 30 de zile înainte intenția de reluare a raportului de muncă sau de serviciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie vs. luna tatalui Kazfer Kazfer Copilul implineste 2 ani la data de 01.09.2017. Mama se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, pana la data de 01.08.2017, ... (vezi toată discuția)
Durata concediului de crestere copil Agota2016 Agota2016 Buna ziua! Eu am nascut la 10 septembrie 2014. Am ales 2 ani, astfel dupa vechea lege ar trebui sa intorc la servici la 10 august pentreu ca si tata este ... (vezi toată discuția)
Ccc Monica21 Monica21 Urmeaza sa nasc luna aceasta si sunt detasata de aproape 2 ani la o institutie. As vrea sa ma intorc cat mai repede la munca insa societatea la care sunt ... (vezi toată discuția)