Buna ziua . Solicit Ajutor in relatia cu societate distributie gaze,,Engie"
Va rog cine ar putea sa ma ajute si sa mi raspunda la urmatoarea problema si ce posibilitati de rezilvare a problemei am in actuala situatie :
Locuiesc intr un imobil la curte unde postul de reglare si masurare a instalatiei de gaze se afla in interiorul proprietatii mele efectiv intr o decupatura a gardului ocupand un spatiu din interiorul curtii si este compus dintr o firida supradimensionata din tabla cu dimensiunile de H=1,25 m,l=0,70m adancimea de 0,50 m fapt ce mi creeaza neplaceri in calea de acces in curte la trecerea pe langa aceasta constructie masiva. Cand am intrat in posesia imobilului aceasta se afla in aceasta pozitie din perioada cand fostul proprietar s-a racordat la reteaua de gaze naturale fiind probabil avizata de catre Distrigaz asa cum gresit a fost amplasata..Anul trecut in luna ianuarie am facut o cerere catre ,,ENGIE'' in care am aratat situatia si le am solicitat sa scoata postul de reglare masurare inafara proprietatii pentru ca ma incomodeaza si mai mult este total inestetic cu aceste dimensiuni masive din tabla mentionandu le ca nu corespunde standardelor si normelor in vigoare. Prin luna aprilie am observat intamplator un tanar care se tot uita la acest post de masurare reglare si l am intrebat ce doreste. Dansul mi a spus ca este de la serviciul tehnic si ca are o solicitare de modificare punct de masurare spunandu mi ca nu poate face mare lucru ca abia a facut o investitie de modernizare pe aceasta strada. Eu l am intrebat in ce consta ca pe mine nu m a intrebat nimeni si ca inafara de regulatorul pe care eu l am cumparat cand am montat centrala si pe care am observat ca a fost inlocuit cu altul de alt tip nu am observat nici o modernizare. El mi a spus ca a inlocuit toate regulatoarele de presiune cu altele mai sofisticate si cu asta se rezuma toata modernizarea.. Dupa aceasta discutie dansul a plecat iar eu am tit asteptat vre o actiune din partea societatii dar nu am primit nici pana astazi un raspuns oficial la cererea adresata desi am un numar de inregistrare. In luna septembrie a anului trecut am mai facut o sesizare online pe situl ,,Engie" unde am explicat toata siruatia si la care am primit un raspuns simplu ca daca doresc sa mi se externalizeze acest post de pe proprietatea mea trebuie ca eu sa fac un proiect sa l trimit spre aprobare si avizare si sa platesc la ei pentru executia lucrarii . Eu nu inteleg.cum e posibil asa ceva Atat timp cat el se afla amplasat in interiorul proprietatii mele dar apartine de drept societatii de istributie fiind amplasat neconform cu reglementarile legale de ce sa fiu eu obligat sa l dau afara din curte pe cheltuiala mea? Stiu ca exista niste norme ale ANRE care reglementeaza faptul ca acest post apartine societatii de distributie gaze si el trebuie sa fie amplasat pe domeniul public la limita proprietatii nici decum in proprietatea mea ci doar in cazuri extreme cand nu ar fi fost posibil acest lucru sa fi fost amplasat in curtea mea .Va rog sa mi spuneti daca cunoasteti ce lege reglementeaza efectiv acest lucru si daca am vre o sansa sa i oblig sa execute lucrarea asta fiind amplasat in domeniul privat dar apartinand de drept furnizorului. In mod normal ar fi
trebuit sa le impun sa mi plateasca si chirie pentru spatiul ocupat si discomfortul creat nu sa i rog sa l scoata de pe proprietatea mea si ei efectiv sa ma ignore. Ce ma sfatuiti ca as putea sa fac in aceste condititii? Va multumesc mult pentru ajutor .oferit.