avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Buna seara. Doresc sa va intreb, am un Srl la care ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Buna seara. Doresc sa va intreb, am un Srl la care sunt administrator ...

Buna seara. Doresc sa va intreb, am un Srl la care sunt administrator si doresc sa ma angajez în administrația publică. Intervine conflictul de interese ?Incompatibilitatea ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:50, 19 Martie 2021
Conform prevederilor art. 94, alin. (2), lit. c) din Legea nr. 161/2003, cu modificările şi completările ulterioare, „funcționarii publici nu pot deține alte funcții și nu pot desfășura alte activități, remunerate sau neremunerate, în cadrul regiilor autonome, societăților comerciale ori în alte unități cu scop lucrativ, din sectorul public sau privat, în cadrul unei asociații familiale sau ca persoană fizică autorizată”
art. 94, alin. (2), lit. c) din Legea nr. 161/2003, are alt continut
[ link extern ]
mea culpa:
(2) Funcționarii publici nu pot deține alte funcții și nu pot desfășura alte activități, remunerate sau neremunerate, după cum urmează:
[...]
c) în cadrul regiilor autonome, societăților comerciale ori în alte unități cu scop lucrativ din sectorul public;
[...]
Funcționarii publici pot exercita funcții în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuțiile exercitate ca funcționar public, potrivit fișei postului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compatibil sau incompatibil? cristina_b cristina_b Functionarul public poate fi intreprinzator privat autorizat (IPA) al unei companii multinationale? Definitia IPA oferita de ei: o persoana care a semnat ... (vezi toată discuția)
Daca sunt angajat ca functionar public pot fi cenzor la societati comerciale, asociatii de proprietari etc? mghmilanistul mghmilanistul Daca sunt angajat ca functionar public pot fi cenzor la societati comerciale, asociatii de proprietari etc? Imi permite legea functionarilor publici acest ... (vezi toată discuția)
Un functionar public poate sa detina un s.r.l.? MIctheo MIctheo Cand un functionar public de executie nu are drept de a detine un S.R.L.? (vezi toată discuția)