avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... baza legala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

baza legala

Sunt director a unei scoli generale de care tine si o gradinita.Ma confrunt cu urmatoarea problema:Mama unui prescolar doreste sa -l viziteze la gradinita, asta in urma unei sentinte irevocabile . Mentionez ca tatal si bunicii paternali, care au grija de copil nu permit vizitarea copilului, de aceea mama doreste sa il viziteze in timpul programului scolar. As dori sa stiu daca exista o baza legala prin care tatal sa interzica vizitarea minorului in timpul programului de gradinita. Intreb acest lucru deoarece tatal face presiun asupra educatoarei pentru a nu mai permite accesul mamei in gradinita. Mama a cerut conducerii scolii printr-o plangere ( prin avocat) permisiunera de a vizita copilul. Care credeti ca este calea legala pe care ar trebui sa o urmez eu, ca director?
Cel mai recent răspuns: ralu_2008 , utilizator 21:09, 4 Ianuarie 2010
Mama copilului ar trebui sa respecte programul de vizita stabilit de actre instanta de judecata, daca doreste schimbarea acestuia se poate adresa instantei de judecata.
Daca programul de vizita este stabilit prin hotarare judecatoreasca , tatal se poate adresa Politiei pentru nerespectarea hotararii judecatoresti.
Problema este ca mama copilului a castigat copilul in instanta , dar tata nu vrea sa il dea.De aceea mama il viziteaza la gradinita.
As dori sa stiu daca exista o baza legala prin care tatal sa interzica vizitarea minorului in timpul programului de gradinita.

nu exista nicio baza legala prin care un parinte sa ii interzica celuilalt parinte sa-si vada copilul oriunde s-ar afla...mai ales in locuri publice...atata timp cat ambii painti au obligatia de a se ingriji de cresterea si educarea copilului. important este ca mama sa nu perturbe programul educational...
si daca mama vede copilul la gradi sau in parc sau in magazin in afara programului de vizita sa nu se apropie de copil? nu cred, mai ales daca nu are interdictie.
oricare dintre parinti are dreptul sa se intereseze de copil, de cum creste, se dezvolta, se educa...mai mult e o obligatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fără program de vizita Enache Ana Enache Ana Ce as putea sa fac ca mama fostului meu soț sa nu imi mai caute copii la scoala si grădiniță cand ei nu au un program de vizita (vezi toată discuția)
Părinții divorțați - implicarea grădiniței Anuta7 Anuta7 Bună ziua! Sunt educatoare și am in grupa un copil cu părinții divorțați. In urma divorțului cei doi au custodie comună dar mama ne-a spus că tatăl ... (vezi toată discuția)
Copil din afara casatoriei in proces de custodie aroxana aroxana Buna ziua, Ma confrunt si eu cu o situatie la care nu stiu cum sa actionez. Un copilas care a fost conceput in afara casatoriei este inscris la o ... (vezi toată discuția)