avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Formular S1 si asigurare in tara
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Formular S1 si asigurare in tara

Buna ziua,

Am o intrebare, va rog, in legatura cu formularul european S1.
Mama mea este pensionara (pensie platita de statul roman) si a venit sa locuiasca in Franta, unde eu sunt salariata. Din cate am inteles, poate beneficia de asistenta medicala aici cu ajutorul acestui formular.
Intrebarea mea este: eliberarea acestui formular presupune faptul ca mama isi "muta" dreptul la asistenta medicala in Franta? Daca, de exemplu, are nevoie sa petreaca in Romania cateva luni, in aceste luni mai este considerata asigurata in Romania si mai este valabila asigurarea ei in tara sau ramane doar in Franta?

Va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:02, 2 Mai 2024
Dacă am formularul S1 pentru Franța, unde locuiesc, in vacanta în România benefiez de asigurare medicala? Ce servicii sunt acoperite?
Certificat S1 vă atestă dreptul la asistență medicală, dacă nu locuiți în țara în care sunteți asigurat. ... adica, In Franta.

Cardul European de Sanatate oferã acces la asistența medicalã necesarã în cadrul sistemului de sãnãtate publicã pe durata unei șederi temporare în oricare din statele membre ale UE și în Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Elveția în aceleași condiții și la același cost (gratuit în unele țãri) ca persoanele asigurate din țara respectivã. Prestațiile acoperite includ, de exemplu, îngrijirile acordate pe fondul unor boli cronice sau existente, precum și pe parcursul sarcinii și pentru naștere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card european de sanatate stelach stelach Buna ziua, Un pensionar care a solicitat si a obtinut un card European de sanatate poate sa mearga sa se opereze intr-un stat membru al UE? Este valabil ... (vezi toată discuția)
Card de sanatate european capsunar capsunar As vrea sa imi aduc mama si un frate in Spania pentru o perioada de aprox.3 luni.Mama e pensionara iar fratele are 40 de ani si este handicapat.Aici la medic ... (vezi toată discuția)
Formular s1 de asigurări de sănătate în norvegia,. odată ... Bindiu Bindiu Formular S1 de asigurări de sănătate în Norvegia,. Odată obținut formularul S1 se anulează asigurarea medicala de sănătate în România? Vreau să ... (vezi toată discuția)