avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Am o firma care nu a mai avut activitate din 2015.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Am o firma care nu a mai avut activitate din 2015.

Buna seara,
Am o firma care nu a mai avut activitate din 2015. In 2017 am suspendat-o pana in decembrie 2020. Acum ce trebuie sa fac ca sa o inchid? Am auzit ca trebuie sa iau o hartie de la ONRC si sa o duc la ANAF chiar daca vreau sa o inchid. Asa trebuie? Asta nu inseamna ca vreau sa reincep activitatea? Exista un termen limita ca sa incep dizolvarea firmei? Unde pot gasi ce trebuie sa fac?
Ultima modificare: Joi, 25 Martie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Dovis , utilizator 20:06, 25 Martie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Documentele necesare pentru înregistrarea menţiunilor privind radierea urmare dizolvării voluntare şi lichidării SNC, SCS, SRL, SA, SCA (art. 227 alin. (1), lit. b), d) și art. 228 din Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare) şi GIE cu numire de lichidator (art. 184 alin.(1) lit. b), d) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările și completările ulterioare)

[ link extern ]
Multumesc frumos pentru raspuns si pentru promptitudine.
Din ceea ce am citit, am inteles ca aceasta este procedura la ONRC.
Probabil nu am fost eu destul de explicita. Imi puteti spune daca trebuie sa duc la ANAF intr-un termen limita vreun document de la ONRC la sfarsitul perioadei de suspendare? Inainte sa incep procedura de dizolvare a societatii? Sau indiferent de intentiile mele vizand firma?
Ultima modificare: Joi, 25 Martie 2021
Dovis, utilizator
Buna ziua,

Cea mai simpla modalitate e lichidarea voluntara, daca nu aveti datorii de orice fel pe societate, litigii etc. Se face in 2 etape , cu depunerea unei documentatii la Onrc si Anaf. Dureaza cam 2 luni daca aveti tot in regula ( declaratii, datorii la stat,bilant). Se intocmesc situatii financiare de lichidare semnate de un expert contabil.
Ultima modificare: Joi, 25 Martie 2021
Constantin Vera, Contabil
Multumesc frumos pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere firma victorash89 victorash89 Buna ziua, Tatal meu a avut o firma de constructii care a fost infiintata acum cativa ani care nu a mers foarte bine si din cate stiu suspendase activitatea ... (vezi toată discuția)
Dizolvare-lichidare firma riodan riodan buna! am un s.r.l . a carui perioada de suspendare exipra la finele acestei luni....as dori sa dizolv firma ,care sunt pasii care trebuiesc urmati si cam care ... (vezi toată discuția)