avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... am castigat un proces impotriva unei persoane iesite ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

am castigat un proces impotriva unei persoane iesite la pensie, ...

am castigat un proces impotriva unei persoane iesite la pensie, care, trebuie sa-mi restituie 6500 de lei, dar refuza. ce pot face?multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:09, 27 Martie 2021
Solutia este poprirea pe pensie. Mergeti la un executor judecatoresc cu hotararea definitiva legalizata. Acesta va deschide dosar executional si va dispune infiintarea poprii asupra veniturilor din pensie . Daca pensia este mai mica decat cuantumul salariului minim net pe econimie, este supusa executarii silite numai partea care depaseste 1/2 din acest cuantum. Pentru o singura datorie, se opreste maxim 33% din diferenta de mai sus.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Notificati-l, poate nu stie ca va plati in plus pe langa suma si cheltuielile de executare.
cu hotararea definitiva si legalizata, apelati la executor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita - cuantum maxim poprire pensie 2740826332154 2740826332154 care este suma maxima pentru o poprire din cauza unei executari silite ,suma care trebuie executata este de 1350 ron iar pensia este de 700ron? (vezi toată discuția)
Admiterea contestatiei la executare e executorie? stelarman20001 stelarman20001 avem urmatoarea situatie. instanta de fond admite contestatia la executare si declara nule toate actele de executare dar nu trece in dispozitiv ca este ... (vezi toată discuția)
Cuantum lunar poprire pensie (pe cont bancar) s4a6s s4a6s Buna ziua, Am doua pensii de 1005 lei (IN SISTEM PUBLIC) si respectiv de 873 lei (pensie MAPN), lunar. Va rog sa imi spuneti care este cuantumul lunar maxim ... (vezi toată discuția)