avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Buna ziua. In ce conditii se poate organiza concurs ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Buna ziua. In ce conditii se poate organiza concurs pentru ocupare ...

Buna ziua. In ce conditii se poate organiza concurs pentru ocupare post temporar vacant , pe perioada cat titularul postului are raportul suspendat pentru concediu crestere copil?
Temeiul legal de organizare concurs este HG 286/2011, insa dilema mea este....daca postul temporar vacant e un post pt care se cer 5 ani vechime in grad principal( e vb de asistent medical- grad principal), pot modifica conditiile de vechime sau alte conditii specifice stabilite prin fisa postului, in sensul de stabili o vechime mai mica-dat fiind ca postul e temporar vacant? Ce temei legal am in acest sens-de a modifica conditiile unui post temporar vacant, pt a putea fi scos la concurs ( fiind post temporar vacant e foarte greu de ocupat cu o vechime de 5 ani in grad de asistent medical principal) pe perioada cat titularul are contractul de munca suspendat? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: sorin19752009 , utilizator 18:32, 2 Aprilie 2021
Se ocupa postul persoanei aflate in CCC sau altul ?
postul persoanei aflate in CCC
exista temei legal de transformare post contractual pe perioada determinata, in cazul de fata cat titularul are raportul de munca suspendat pt CCC? la functionarii publici stiu ca exista prevazut in Codul administrativ, dar prevederile sunt strict pt functionarii publici, nu cred ca se aplica si PC...ma refer la prevederile din Codul administrativ pt PC
Nu cred ca se poate transforma un post pe durata cat titularul are raportul de munca suspendat.
dar se poate ocupa acest post de o persoana care nu indeplineste conditia de 5 ani vechime ca asistent, pt gradul principal? adica...as putea angaja un asistent medical, care are o vechime mai mica de 5 ani, pe un post de asistent medical principal-unde legea prevede expres vechimea de 5 ani-Ordinul 1470/2011? la functionarii publici, in Codul administrativ, de ex, exista posibilitatea transformarii unui post temporar vacant pe perioada cat titularul are raportul suspendat. dar la contractuali?

Alte discuții în legătură

Angajare irinel_stan irinel_stan Pentru anagajarea unui paznic in cadrul unei primarii, la concursul de ocupare a postului scos la concurs, este legal sa se ceara o experienta de minim 9 ani ... (vezi toată discuția)
Concurs referent alina cristi alina cristi Buna ziua!la o primarie se organizeaza concurs pentru ocuparea functiei de referent superior:cerinte:minim 9 ani vechime si studii medii. Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Transformare post grad superior danapantea danapantea Buna ziua. Speta noastra: personal contractual grad II, vechime ceruta la concurs minim 2 ani in specialitatea studiilor. Intre timp am aflat ca in cazul ... (vezi toată discuția)