avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua!este posibil ca,contractul de munca semnat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua!este posibil ca,contractul de munca semnat pe funcția ...

Buna ziua!este posibil ca,contractul de munca semnat pe funcția de economist economie generala,pe studii superioare ,minimul care este scris sa fie de 2300 lei brut?plus 15%spor de vechime de 345 lei,in total 2645 lei brut ?
Din cate știu minimul pentru studii superioare indiferent ca esti debutant este de 2350 lei.
Va rog sa ma ajutați cu un răspuns.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:41, 5 Aprilie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
2350 lei se aplica doar celor care au experienta de minim 1 an.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
HG 4/2021
art. 1
(1) Începând cu data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, prevăzut la art. 164 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare, se stabilește în bani, fără a include sporuri și alte adaosuri, la suma de 2.300 lei lunar, pentru un program normal de lucru în medie de 169,333 ore pe lună, reprezentând 13,583 lei/oră.
(2) Prin excepție de la prevederile alin. (1), începând cu data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, pentru personalul încadrat pe funcții pentru care se prevede nivelul de studii superioare, cu vechime în muncă de cel puțin un an în domeniul studiilor superioare, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, fără a include sporuri și alte adaosuri, se stabilește la suma de 2.350 lei lunar, pentru un program normal de lucru de 169,333 ore în medie pe lună, reprezentând 13,878 lei/oră.
....


In speta:
- pentru cei incadrati pe studii superioare cu vechime în muncă de cel puțin un an în domeniul studiilor superioare, salariul minim este de 2350 lei.

- - pentru cei incadrati pe studii superioare cu vechime în muncă sub un an în domeniul studiilor superioare, salariul minim este de 2300 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua.care este salariul minim pe economie la data prezentei ... anatole anatole Buna ziua.Care este salariul minim pe economie la data prezentei intrebari si conform carui act normativ? (vezi toată discuția)
Buna ziua, salariul minim brut pe economie incepand cu anul 2021 ... daliborca.nicolin daliborca.nicolin Buna ziua, salariul minim brut pe economie incepand cu anul 2021 este de 2300? sau 2230? multumesc Dali (vezi toată discuția)
Salariul minim pentru cei încadrați pe funcții cu studii superioare e de 2.350 de lei kgkg kgkg Conform diplomei sunt inginer diplomat, profil constructii,profil Imbunatatiri funciare si dezvoltare rurala, iar din anul 2000 sunt functionar public superior ... (vezi toată discuția)