avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In urma mai multor decese in familie masa succesorala ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In urma mai multor decese in familie masa succesorala a fost ...

In urma mai multor decese in familie masa succesorala a fost impartita ultimilor doi mostenitori in proportie de 3/8 respectiv 5/8. Intrebarea mea este: se poate instraina partea de succesiune daca nu a fost facut partajul? De asemenea, daca totusi a fost facut act de vanzare-cumparare pentru partea mostenita in favoarea unei terte persoane, ruda cu unul din mostenitori, acest act poate fi atacat? In cat timp de la semnarea actului de vanzare-cumparare?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:09, 5 Aprilie 2021
dupa dezbaterea succesiunii, fiecare poate instraina ce are dupa bunul plac. ca sa atacati un act, va trebuie si motiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune doina99 doina99 Buna ziua! Daca 3 mostenitori detin un act de succesiune (o casa mostenita de la parinti) si doresc sa o modifice in favoarea unuia dintre ei ce posibilitati ... (vezi toată discuția)
Mostenire ,succesiune anays18 anays18 cum se poate face act pe un apartament intreg, in cazul in care se dezbate succesiunea doar pt un parinte care a decedat ,cealalta parte a celuilalt parinte ... (vezi toată discuția)
Dubla succesiune SinzianaN SinzianaN Buna ziua. Incerc sa fiu cat mai succinta. Bunicul meu (care traieste) a fost casatorit de doua ori. Din fiecare casatorie a rezultat cate un copil. Acum e ... (vezi toată discuția)