avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inlocuire gard fara autorizatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inlocuire gard fara autorizatie

Buna ziua, as dori sa-mi inlocuiesc gardul actual care este construit din 1977 din beton si panouri de tabla. Problema este ca nu am cadastru sau posibilitatea de a face deoarece proprietatea noastra a facut parte dintr-o curte comuna iar dupa ce ne-am judecat cu vecinii am primit o partajare definitiva dar fiecare birou cadastrial ne spune ca nu putem face cadastru fara sa facem si partea vecinilor. Intreabarea mea este: fara a avea autorizate, pot sa daram gardul actual si sa fac unul nou dar sa fie construit tot din beton si panouri de tabla, pot fi sanctionat intr-un fel ? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 08:56, 9 Aprilie 2021

Buna ziua!!

Dacă doar se înlocuiește gardul vechi cu unul nou din același materiale și in același fel, nu este nevoie de autorizație de construcție.
Ultima modificare: Luni, 12 Aprilie 2021
gi-jane2, moderator
Conform art 11 lit A din legea 50/1991, se pot executa fara autorizatie de construire:
a) reparații la împrejmuiri, atunci când nu se schimbă forma acestora și materialele din care sunt executate;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie constructie gard micutzza10 micutzza10 Buna seara! In cazul in care as vrea sa construiesc un gard(din tabla) pe proprietatea mea, intre mine si vecin am nevoie de autorizatie de constructie? Va ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a contribui la construirea unui gard Sbastty Sbastty Buna ziua am o situatie pe care o aduc in atentia dvs. In urma unui proces, un teren s-a divizat in 3 parti: partea mea, partea unei verisoare si un teren in ... (vezi toată discuția)
Autorizatie reparatie gard gogutu85 gogutu85 Buna ziua, doresc sa stiu daca am nevoie sa obtin autorizatie de constructive/reparative pentru un gard din beton si fier, care se deterioreaza, de asemenea ... (vezi toată discuția)