avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Aparitia prescriptiei la facturile fara termen de ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Aparitia prescriptiei la facturile fara termen de plata plata specificat?

La vinzarea bunurilor de folosinta indelungata, catre o societate comerciala, s-a eliberat factura si incheiat contract de vinzare cumparare autentificat de un notar. In ambele documente nu este specificat nici un termen de plata, doar suma pt care s-a efectuat vinzarea. A fost achitat un avans, si citeva rate dupa semnarea contractului vc si eliberarea facturii, ar mai fi de achitat inca o parte din suma totala. Doresc sa stiu dupa ce data de la eliberarea facturii si a contractului de vc apare termenul de prescriptie (sau daca apare acest termen) ???
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 16:46, 5 Ianuarie 2010
Prescriptia va interveni in cazul in care, timp de 3 ani de la efectuarea ultimei plati, creditorul nu intreprinde nici o actiune pentru recuperarea intregului debit.

Termenul de prescriptia poate fi oricand intrerupt astfel:
a) prin recunoasterea dreptului a cãrui actiune se prescrie, fãcutã de cel în folosul cãruia curge prescriptia.----
b) prin introducerea unei cereri de chemare în judecatã ori de arbitrare, chiar dacã cererea a fost introdusã la o instantã judecãtoreascã, ori la un organ de arbitraj, necompetent;
c) printr-un act începãtor de executare.
(ART. 16 alin 1 din Decretul 167/1958, republicat, privitor la prescriptia extinctiva)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cat timp se prescrie o factura ?? seller seller Avem d eplatit o factura , dar nu suntem de acord cu acest lucru . Exista posibilitate asa nu o platim daca cel care a emis-o nu ne da in judecata? cat timp ... (vezi toată discuția)
Intrerupere prescriere sulta ally123 ally123 Am de primit o sulta in urma unui partaj succesoral. De la data hotararii judecatoresti a trecut aproximativ 1 an si jumatate. Cum pot intrerupe termenul de ... (vezi toată discuția)
Recuperare restanta mai mare de 3 ani ursulina ursulina Avem in asociatie un ap.care are datorii din 2005 pana in 2008, ai carui proprietari au decedat. In urma lor a ramas o nora si o nepoata, sotul respectiv tatal ... (vezi toată discuția)