avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... buna ziua! nu stiu daca am nimerit topicul! deci, eu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

buna ziua! nu stiu daca am nimerit topicul! deci, eu sunt plecata ...

buna ziua! nu stiu daca am nimerit topicul! deci, eu sunt plecata din tara! ultima data am fost in tara in martie 2020! acum o luna am primit o factura de lumina de 50 lei , kw facturati chipurile din august 2020- martie 2021! am scris mail, le-am explicat ca nu sta nimeni la adresa mea, ca n-am mai fost in tara din martie 2020, ca sunt abonat cu autocitire, nu mi-au raspuns la mail, dar au trimis acasa pe cineva sa verifice! vecina mea a descuiat usa domnului care a constatat ca intr-adevar nu locuieste nimeni acolo si la o saptamana dupa asta primesc IAR factura ca am de plata 29 lei!!!! intrebarea mea este - in baza carei legi a avut domnul voie sa intre in casa daca eu n-am fost de fata? procesul constatator l-a semnat vecina mea, dar nu asta e problema! DACA nu avea ea cheie, ce se intampla, mi se taia curentul? tot asa, in baza carei legi? multumesc frumos ptr raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: elenazan , utilizator 15:59, 15 Aprilie 2021
Vedeti ce tip de abonament aveti, poate cei 25 de lei reprezinta abonamentul... cititi factura si acolo scrie ce reprezinta acest cost...
Cat despre dreptul de a intra in casa.... in primul rand a avut acceptul vecinei, persoana careia dvs. i-ati acordat acest drept prin inmanarea unei chei de la usa de intrare.
Plus ca mai are si dreptul legal ( nu cunosc legea si nici nu o caut acum) de a avea acces la contor pentru a verifica starea sigiliilor ( poate furati curent...)-plus ca aceste contoare trebuiau mutate afara...
Ultima modificare: Joi, 15 Aprilie 2021
Ionut.ion, utilizator
multumesc, dar din moment ce am anuntat atunci cand am plecat ca nu locuieste nimeni acolo, nu e vorba de nici un abonament! adica doi ani n-am avut abonament si acum de unde as avea? in factura se specifica clar, 7.03-3.04.2020, asta e perioada de facturare, perioada in care n-a stat nimeni acolo ca si pana acum! nu faptul ca vecina l-a bagat in casa a fost problema! eu as fi vrut sa stiu care e legea care ii da dreptul sa verifice contoarul! presupun ca exista dar eu n-o stiu si vreau sa stiu! si mai ales as fi vrut sa stiu, daca nu avea vecina cheie si nu intra in casa ce se intampla? ca sunt sigura ca nu sunt unicat, mai exista si altii plecati din tara care n-au lasat chei la cineva! multumesc!
Aveti obligatia de a permite accesul delegatului furnizorului la aparatele de masurare conform document atasat
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinul s-a racordat clandestin și consumă curent electric pe care îl plătesc eu. cum pot să recuperez sumele respective? GLODEANU GLODEANU Am o casa la tara, in care nu locuiesc(nu consum curent electric). Vecinul meu se racordeaza clandestin si consuma curent electric de la mine. Dovada: ... (vezi toată discuția)
Cine stie va rog adelaidaaa adelaidaaa in cazul in care contuarul de lumina e defect si eliberarea facturii se face prin autocitire,pecat timp pe cate luni retroactiv se recalculeaza consumul (vezi toată discuția)
Suntem 3 frati si detinem o casa compusa din 3 apartamente intrari ... Alinutza79is Alinutza79is Suntem 3 frati si detinem o casa compusa din 3 apartamente intrari separate,curte comuna ,2intrari curte ..acte nefinalizate nedezbatuta mostenirea (deci bun ... (vezi toată discuția)