Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Memorie fiscala nepredata

Un angajat a avut PFA ca si taximetrist. Ca s-o vanda a transformat-o in firma pe care a vandut-o cuiva. Actele fiind facute de alte persoane, el nu mai are copii, nu stie nici numele firmei. De atunci ii vin somatii, impuneri pentru plata diferitelor sume datorate statului. La finante i s-a spus ca pana nu depune memoria fiscala, nu au cum sa-l ajute. Dar el nu mai are nici o idee unde si ce s-a intamplat cu memoria fiscala si cu ceasul de taxi.
V-as intreba, ce se poate face in cazul acesta ? De unde si cu ce trebuie inceput pentru ca trebuie sa existe o modalitate de a sterge aceste datorii atata vreme cat el nu mai lucra in acel domeniu din 2013 incoace . Intr-adevar memoria trebuia predata la acea vreme, dar totusi trebuie sa existe o modalitate de rezolvare a lucrurilor si in cazul in care o memorie s-ar fura, ar fi distrus de un incendiu, etc.
Cu multumiri Tony
Ultima modificare: Marți, 20 Aprilie 2021
DTonik, utilizator
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 16:56, 21 Aprilie 2021
Somatiile ii vor veni in continuare. Si nu din cauza nepredarii MF. Inseamna ca nu a platit toate darile catre stat. Daca nu achita, dupa o perioada va fi executat silit.Sa caute [ link extern ] .
Pentru predarea MF nu este prevazut un termen limita.
Multumesc, intr-adevar vin somatiile si are si executare, le si plateste cum poate, dar cum se poate opri calcularea datoriilor din data in care a renuntat la activitate ? Pentru ca de vreo 5 ani lucreaza ca angajat dar si pe perioada asta vin somatii de datorie ca si cum ar lucra si ca PFA !
Trebuie sa depuna niste declaratii probabil. SI sa declare PFA-ul inchis la Reg Cometrului!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un pfa poate fi somat pentru impozite restante la 3 ani de la radiere? VLAD06 VLAD06 In octombrie 2005 am inceatat sa mai lucrez ca PFA, am platit impozitele pe venit datorate, insa nu am radiat PFA-ul decat in februarie2006. In septembrie ... (vezi toată discuția)
Obligatii si efecte oug58/2010- pensii (executare silita anaf 2013)-urgent! MariusDr2015 MariusDr2015 Buna ziua, pentru cei care cunoasteti subiectul, poate ma putei ajuta cu niste nelamuriri. Mai jos un rezumat cu datele problemei: - aug 2009-aug 2010 am fost ... (vezi toată discuția)
Contestare titlu executoriu impozit anual Bismark Bismark Am primit o somatie cu data de 5 mai 2011 pentru suma de 1244 de lei reprezentând diferente de impozit anual de regularizat.De aceasta somatie este capsat un ... (vezi toată discuția)