avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! In urma unui concubinaj , sora mea a dat ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! In urma unui concubinaj , sora mea a dat nastere unui ...

Buna ziua! In urma unui concubinaj , sora mea a dat nastere unui copil. Tatal l-a recunoscut ( este trecut in certificatul de nastere) insa nu l-a trecut pe numele lui(numele de familie este numele mamei) , sora mea isi creste copilul singura, tatal nu contribuie cu nimic . Sora mea fiind in concediu pentru crestere a copilului a aflat ca ultima luna, a doisprezecea luna, trece la tatal copilului , adica primeste el banii si vechimea. Tinand cont de faptul ca nici macar nu locuiesc impreuna ce ar putea sa faca sora mea ca tatal copilului sa nu primeasca banii respectivi?
Cel mai recent răspuns: PĂŢAN ALEXANDRU AVOCAT , Avocat 20:38, 22 Aprilie 2021
trebuie sa verificati daca a depus o cerere in sensul asta si daca indeplineste conditiile obtinerii concediului paternal:

Cand nu se poate beneficia de concediul paternal

tatal nu solicita dreptul la concediul paternal
familia este monoparentala
tatal nu intruneste conditiile necesare pentru concediul de crestere a copilului
tatal anunta angajatorul de cererea pentru concediul paternal cu 8 saptamani dupa data nasterii copilului
tatal nu lucreaza

Conform normelor legislative din Uniunea Europeana, atat tatal, cat si mama trebuie sa fie o prezenta activa in viata copilului, motiv pentru care ambii pot solicita de la locul de munca o perioada care sa fie alocata concediului de crestere a copilului.
Ultima modificare: Joi, 22 Aprilie 2021
PĂŢAN ALEXANDRU AVOCAT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La ce concediu are dreptul tatal la nasterea copilului? Elena_76 Elena_76 Buna ziua. Am urmatoarea intrebare: In cazul nasterii unui copil cand mama beneficiaza de concediul de crestere a copilului pana la implinirea varstei de 1 ... (vezi toată discuția)
de câte zile libere beneficiază tatăl la al doilea copil CristianJr CristianJr voi fii tata din nou in ianuarie si as vrea sa stiu daca mai am dreptul la 5 zile libere ca sefii spun ca doar la primul copil am dreptul (vezi toată discuția)
De ce drepturi dispun eu și copilul meu! Viosiele Viosiele La sfârșitul acestei luni voi naște!Este primul nostru copil,și as vrea sa stiu de ce drepturi dispun eu si copilul meu!Tatal copilului lucreaza cu acte in ... (vezi toată discuția)