avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, am nevoie de o solutie pt cumnata mea. A ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, am nevoie de o solutie pt cumnata mea. A nascut recent ...

Buna ziua,
am nevoie de o solutie pt cumnata mea. A nascut recent si tatal copilului a fost trecut pe certificat. Imediat dupa nastere, tatal copilului s-a purtat f urat cu ea si a dat-o afara din casa. Fara bani, fara ajutor pt copil. In prezent ea este nevoita sa locuiasca cu mama ei. Tatal copilului nu aduce nici o contributie, nu se implica si nici nu o ajuta cu bani. Cumnata mea ar dori sa il scoata pe tatal copilului de pe certificat deoarece acesta nu ajuta cu nimic, ba chiar mai mult are intentii de a ii face rau (adica in cazul in care mamica va avea nevoie de adeverinte etc acesta nu este dispus sa acorde nimic). Ce si cum ar putea face pt a nu depinde de el?
mentionez ca nu sunt casatoriti
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:11, 22 Aprilie 2021
Nu puteti sa il scoateti de pe certificat de nastere al copilului, intrucat el este tatal biologic.

Va sfatuiesc sa porniti un proces prin care sa il obligati la plata pensiei de intretinere in cuantum de un sfert din veniturile sale nete sau raportat la salariul minim pe economie.
Ultima modificare: Joi, 22 Aprilie 2021
gi-jane2, moderator
interventie moderator :

@AVOCAT PĂŢAN ALEXANDRU, va rog sa respectati regulamentul de postare, respectiv sa nu va mai afisati nr de tel in mesaje, multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nastere in strainatate copil din afara casatoriei anomyss1987 anomyss1987 buna ziua. am o mare rugaminte sa ma ajutati. cumnata mea a nascut ieri in germania. ea este castorita in romania dar copilul nu este al sotului cu care nu ... (vezi toată discuția)
Sunt în divorț de peste un an și urmează să nasc peste puțin timp. cum să procedăm pentru ca tatăl natural să poată recunoaște copilul? EmaR. EmaR. Buna ziua, as dori daca se poate sa ma lamuriti intr-o situatie, sunt intr-un proces de divort de 1 an si 2 luni nefinalizat inca, intre timp am intrat intr-o ... (vezi toată discuția)
Pot sa refuz sa adaug numele tatalui pe certificatul de nastere? Sofia12 Sofia12 Buna ziua, Sunt viitoare mamica, iar copilul este al fostului partener (cu care nu am fost niciodata casatorita). Ne-am separat cand aveam 4 luni de sarcina ... (vezi toată discuția)