avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Salut, am cumpărat de curând o motocicletă veche de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Salut, am cumpărat de curând o motocicletă veche de peste ...

Salut, am cumpărat de curând o motocicletă veche de peste 30 ani, radiată in acte, de la un intermediar care o vindea pentru cineva.
La momentul tranzacției mi s-a oferit certificatul de radiere și vehiculul, urmând să se efectueze contractul de vânzare-cumpărare săptămâna viitoare.
Din ce am înțeles de la intermediar, vânzătorul , cel care a și radiat vehiculul poate fi decedat.
In situația dată vehiculul se poate inmatricula pe baza unui act de mână cu moștenitori sau se poate doar cu certificatul de radiere?
Menționez că în momentul de față pe motocicleta nu se plătește impozit fiind radiat la domiciliu pe baza unui articol 6 din legea 2005.
Ultima modificare: Joi, 22 Aprilie 2021
David29, utilizator
Cel mai recent răspuns: David29 , utilizator 22:00, 22 Aprilie 2021
trebuie sa-i intrebati pe mostenitori daca au facut succesiunea dupa tatal lor.

Nu puteti cumpara motocicleta de la o persoana decedata.
Cu stima,
Avocat Păţan
Mulțumesc mult pentru indrumare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sa fac sa nu mai platesc impozit pe motocicleta? CirsteaMirona CirsteaMirona Buna ziua. Ma confrunt cu o situatie pe care nu am mai intalnit-o si nu stiu cum sa rezolv problema, daca ma poate ajuta cineva va rog. Tatal meu a detinut o ... (vezi toată discuția)
Fiscal - înstrăinare nobo nobo Va salut, Am tot cautat pe forum dar nu am înțeles foarte bine și am nevoie de puțin ajutor în a cumpăra o mașină și o motocicleta. Ultimile 2 ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto barbosul barbosul Salutare! Va scriu in legatura cu urmatoarea situatie: am gasit o masina veche, de vanzare. Problema este ca tipul care o vinde o are de la tatal lui, care e ... (vezi toată discuția)