avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drum de servitute curte comuna Buna ziua! Am cumparat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drum de servitute curte comuna Buna ziua! Am cumparat o casa ...

Drum de servitute curte comuna
Buna ziua! Am cumparat o casa intr-o curte comuna cu 12 apartamente. Casele sunt dispuse in linie, curtile aferente sunt in spatele casei (toate casele au intrare prin curtea comuna, nu din strada), iar drumul de servitute merge prin spate, lipit de case.
Terenul total este de 1800mp, din care eu am 378mp (100mp casa), 278mp curte comuna. Am inceput demersurile la primarie pentru atribuirea terenul conform legii 87/2020.
In aceasta casa nu a lociut nimeni 20 de ani. Este o casa in stil vechi, camere inalte (1912). Vecinii (11) si-au construit fiecare in spatele casei lui foisoare, au ingradit terenurile conform CF-ului in extenso. Pe teren aferent casei mele (278mp) si-au construit 1 garaj, cateva baraci in care depoziteaz chestii si o cusca betonata de caine cu gard. Isi usuca rufele pe uscatoare improvizate si fac gratare ca pe acest teren pe care ei considera ca il detinem toti, dar terenurile lor sunt ale lor.
Intrebarea mea este: dupa ce obtin terenul pe numele meu, ma gandesc ca pot sa chem un executor sa darame toate baracile facute de ei si sa ingradesc acel teren.
As dori sa mut drumul de servitute sa ocoleasca curtea pentru a putea uni casa cu curtea. Am voie sa fac asta sau trebuie sa le las acces exact pe langa case pe unde este acum drumul de servitute (lat de 2 m)?
Nu stipuleaza niciunde pe unde trece drumul de servitute, doar ca acesta exista.
Multumesc!
Am facut un desen explicativ, poate il puteti accesa :)
[ link extern ]
Daca terenul care excede suprafata de sub casa este parte din curtea comuna, este nevoie de iesire din indiviziune, pe cale judecatoreasca. Numai dupa aceea puteti ingradi, darama baracile, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitute de trecere iosifgeorge iosifgeorge Matusa mea a cumparat o casă de la un dezvoltator imobiliar, iar proprietatea contine si un drum cu acces la sosea ptr care exista servitute in actele ... (vezi toată discuția)
Teren fara acte Antik Antik Cum as putea deschide rol fiscal sau intabula un teren parasit ? . In spatele curtii mele exista 100mp de teren pe care nimeni nu il foloseste,este ingradit ... (vezi toată discuția)
Probleme drum acces marius.m marius.m Am un teren de 5100mp situat in spatele a 2 vile , calea de acces dintre vile este 2 m (limitat cu gardurile proprietarilor)si nu pot obtine certificat de ... (vezi toată discuția)