avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, va rog sa ma ajutati, tatal meu a decedat ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, va rog sa ma ajutati, tatal meu a decedat in 2004,ramanand ...

Buna ziua, va rog sa ma ajutati, tatal meu a decedat in 2004,ramanand mostenitori mama, fratele meu si eu. Fratele meu a decedat in 2016,in urma unui tragic eveniment. Asi dori sa fac dezbatetea succesoriala, dar cumnata mea care sta in Ungaria nu vrea sa vina la dezbatere pe motiv ca nu are bani. Am fost la 2 notari dar nici unul nu vrea sa dezbata succesiunea fara cumnata. Ce pot sa fac ca sa o pot dezbate? Apeland la instanta trebuie sa apelez la serviciile unui avocat care ptr. mine este foarte costisitor luand in considerare ca dupa tata avem 17 ani de platit impozitul la stat ptr. ca nu a fost dezbatuta succesiunea. Certificat de deces al fratelui meu nu am, este la cumnata.Asa simt ca cumnata ma obliga intr-o situatie deloc placuta financiar, pe langa costuri mai am de platit si un avocat. Cum asi putea obiga cumnata sa vina la dezbatere ca macar onorariul avocatului sa nu trebuiasca sa platesc?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:32, 4 Mai 2021
Nu o puteti obliga sa vina.
Incercati sa o convingeti sa va dea o procura la consulat sau ambasada pt a o reprezenta.
Poate va fi convinsa mai usor ca o costa mai putin asa decat sa plateasca ulterior cheltuieli de judecata.
Mergeti intai la notar unde deschideti procedura notariala si intrebati ( sa va redacteze) ce trebuie sa scrie in procura ca sa fie de folos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare mostenire leorot leorot Voi fi cat mai concis. Bunicul meu a avut un frate, care a decedat in America. Decedatul a lasat in urma lui un fiu care vrea sa imi cedeze mie 2 ha arabil ... (vezi toată discuția)
Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune după tata și frate decedați: cumnata mea are dreptul la moștenire? Laurentiu Soare Laurentiu Soare Buna ziua. As dori sa dezbat succesiunea in urma mortii tatalui meu. Mama este in viata, iar fratele meu este decedat si nu a avut copii. Ma interesa daca ... (vezi toată discuția)