avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... buna ziua , lucrez in administratia bugetara ca si ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

buna ziua , lucrez in administratia bugetara ca si personal contratual ...

buna ziua , lucrez in administratia bugetara ca si personal contratual , ca agent de paza prin decizie interna , eu fiind muncitor calificat pe functia de fochist . Si din anul 2020 luna iulie pana in prezent in acest serviciu de paza am acumulat pana in luna aprilie inclusiv 100 ore suplimentare , care nici pana acum nu au fost platie , stiu ca nu se platesc , dar nici libere platite nu am avut , am discutat cu angajatorul si nimic , doar promisiuni de cel putin 6 luni , ce pot face din punct de vedere legal pentru aceasta problema ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:21, 6 Mai 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În cazul unui conflict individual de muncă:
- puteti sesiza ITM-ul in raza caruia acel angajator isi are sediul social
Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

- puteti promova o actiune in instanta la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca.
Singura autoritate in stat care il poate obliga pe angajator este instanta de judecata. Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.

- puteti apela la mediere.
Medierea conflictelor de munca poate interveni atat in faza extraprocesuala (inaintea declansarii unui proces in fata instantelor de judecata) cat si in etapa procesuala (dupa ce s-au formulat cereri de chemare in judecata, apeluri sau recursuri).

- puteti apela la conciliere, cu ajutorul unui consultant extern specializat în legislația muncii, în condiții de neutralitate, imparțialitate, confidențialitate și având liberul consimțământ al părților.
Consultantul extern specializat în legislația muncii poate fi un avocat, un expert în legislația muncii sau, după caz, un mediator specializat în legislația muncii, care, prin rolul său activ, va stărui ca părțile să acționeze responsabil pentru stingerea conflictului, cu respectarea drepturilor salariaților recunoscute de lege sau stabilite prin contractele de muncă. Onorariul consultantului extern va fi suportat de către părți conform înțelegerii acestora.

Părțile au dreptul să își aleagă în mod liber consultantul extern.

Oricare dintre părți se poate adresa consultantului extern în vederea deschiderii procedurii de conciliere a conflictului individual de muncă. Acesta va transmite celeilalte părți invitația scrisă, prin mijloacele de comunicare prevăzute în contractul individual de muncă.
multumesc , dar parca ma asteptam la acest raspuns , offf, deci tot eu sunt cel ce trebuie sa cheltuiesc o anumita suma de bani ? offff
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca veti castiga in instanta, cheltuielile pot fi recuperate.
multumesc , de raspuns , dar asta stiam , ce pot face sa nu ajung in instanta ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incercati celelalte modalitati mentionate mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am lucrat la o firma de paza și nu mi-au dat nici un ban ce ... Stefy790 Stefy790 Am lucrat la o firma de paza și nu mi-au dat nici un ban ce pot face? (vezi toată discuția)
Bună dimineața. ce pot face dacă angajatorul nu a plătit ... 3233 3233 Bună dimineața. Ce pot face dacă angajatorul nu a plătit toate orele suplimentare? (vezi toată discuția)
Bună ziua!am lucrat opt de zile la o firma, am fost dată afară ... Vera Paduraru Vera Paduraru Bună ziua!am lucrat opt de zile la o firma, am fost dată afară abuziv, nu am vrut să-mi dau demisia și nici nu am primit bani,la cite zile de concediu am ... (vezi toată discuția)