avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Evacuare soacra din locuinta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Evacuare soacra din locuinta

Buna ziua ! Detin impreuna cu sotul in propietate o casa cu supr 220 mp, amandoi propietari cu cote egale. In urma cu 3 ani soacra s-a mutat cu noi in locuinta si are buletinul eliberat pe adresa noastra. Anul acesta, din cauza conflictelor cu sotul si mama lui, am fost nevoita sa plec impreuna cu copilul in chirie, intr-o garsoniera de 35 mp. Doresc ca soacra sa plece din locuinta, luand in calcul sa ma intorc cu copilul in locuinta. Nu s-a facut declaratie notariala de luare in spatiu, insa stiu ca pot face declaratie notariala prin care nu mai sunt de acord cu luarea in spatiu a soacrei la noi. Este de un real folos aceasta declaratie ? Iar inainte de a initia demersul prin executor judecatoresc, as dori sa stiu ce sanse am sa obtin evacuarea din locuinta a soacrei. Va multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: MamadeAndrei , utilizator 20:36, 6 Mai 2021
Nu aveti cum să o evacuați pe soacra atât timp cât sunteti coproprietara cu.soțul pe imobil si acesta este de acord sa înlocuiască acolo..
luand in calcul sa ma intorc cu copilul in locuinta.

Daca va primesc. Daca nu va primesc, trebuie sa va adresati instantei cu cerere de reintegrare in locuinta.

nsa stiu ca pot face declaratie notariala prin care nu mai sunt de acord cu luarea in spatiu a soacrei la noi. Este de un real folos aceasta declaratie ?

Nu, chiar deloc.
Iar inainte de a initia demersul prin executor judecatoresc, as dori sa stiu ce sanse am sa obtin evacuarea din locuinta a soacrei.

Nu aveti ce face acum la executor.
Mutati-va in casa, mai stati nitel si apoi cereti evacuarea soacrei.
Pai, daca detine 50% din locuinta, poate aduce pe oricine in locuinta, fara acodrul meu ? Imi este greu sa diger asta :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Domiciliu dulman_elena dulman_elena Buna. Sunt casatorita iar sotul si soacra nu vor sa ma primeasca sa locuiesc in casa respectiva, deoarece are de gand sa divorteze sotul de mine. Am adresa din ... (vezi toată discuția)
Concubinul soacrei mele ne face zile amare, ce e de facut? iuliutza22 iuliutza22 Buna ziua. Am si eu o mare problema si nu stiu care este calea cea mai buna de urmat. de un an de zile m-am mutat cu viitorul sot cu mama lui si concubinul ... (vezi toată discuția)
evacuare; actiune civila ? Manole Dumitru Manole Dumitru Intr-o speta de evacuare; Intelegerea inainte de incheierea casatoriei, soacra mama fetei promite ca dupa incheierea casatorie va face acte pe apartament ... (vezi toată discuția)