avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Eliberare din functie - functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Eliberare din functie - functionar public

Poate fi eliberat din functie în baza art.519 alin 2 din OUG 57 /2019 un funcţionar public pentru care s-a emis decizie de pensionare pentru invaliditate de gradul III şi nu solicita continuarea activitatii cu program redus , fără a acorda perioadă de preaviz de 30 zile .
Are suspendat raportul de serviciu pentru incapacitate temporară de muncă . Până în 01 iunie este în concediu medical , urmând să fie pensionat cu data de 02 iunie .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:38, 16 Mai 2021
Se poate doar în măsura în care conducătorul autorității sau instituției publice consideră că acesta nu își poate îndeplini atribuțiile aferente funcției publice pe care o deține.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unui funcționar public i se poate înceta raportul de serviciu ... elenaalbean elenaalbean Unui funcționar public i se poate înceta raportul de serviciu în condițiile în care, din cauza unor intervenții chirurgicale la coloana vertebrală, se ... (vezi toată discuția)
Salariu acordat functionarului public la revenirea din crestere copil pana la varsta de 2 ani cornyna1983 cornyna1983 Salarizare functionar public Sunt functionar public de executie in administratia publica : functia inspector, grad profesional superior, gradatia 4, salariu ... (vezi toată discuția)
Ce salariu se acorda functionarului public la intoarcerea din concediu crestere copil pana la varsta de 2 ani cornyna1983 cornyna1983 Salarizare functionar public Sunt functionar public de executie in administratia publica : functia inspector, grad profesional superior, gradatia 4, ... (vezi toată discuția)