avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt intr-o mare problemă cu fostul soț am divortat ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt intr-o mare problemă cu fostul soț am divortat la comun ...

Sunt intr-o mare problemă cu fostul soț am divortat la comun acord in august anul trecut , avem 3 copii bineinteles copii sunt la mine el munceste in germania pensia alimentară nu a dorit să o plătească nici macar odată nu a dat , pe lângă faptul că nu își face datoria sa dea pensia alimentară nu mai vrea sa trimita nici alocatia de stat care copii au primit acolo am rămas practic legată la mâini stiind ca no sa pot face nimic ca numi permit un avocat ce e de facut ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:58, 17 Mai 2021
Sunteți în Germania sau în România?
Eu sunt în românia, el e in germania si nu vrea sa plateasca pensia alimentară și alocația copiilor care o au de acolo nu a mai trimis de luna asta refuză să trimită
Ultima modificare: Vineri, 14 Mai 2021
gi-jane2, moderator
Incercati sa apelati la avocat ca sa ii facă o notificare.
Este posibil.sa va ajute acest lucru fără alte demersuri dacă avocatul va ști cum sa facă notificarea.
Ar fi și.rezonabil sa procedați în acest mod întrucât el crede ca poate face ce vrea și trebuie sa înțeleagă anumite lucruri.
Asa ar putea înțelege și ca situatia este serioasă.
Ultima modificare: Vineri, 14 Mai 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Ar fi ok Dacă ar fi asa usor dar ieri am vb cu o doamnă avocată si a zis ca trebuie sa se faca o plângere penală si mia cerut 2000 de lei dar eu din salar de 1500 de lei cu trei copii de unde biata sa scot banii aia asta e si problema, in plus va trebui dat prin interpol la firma unde el.munceste sai meargă tot eu stiu exact unde lucrează si veniturile lui pur si simplu își bate joc de copii lui ce nu mi se pare normal

Ultima modificare: Vineri, 14 Mai 2021
gi-jane2, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu mai citati iinutil mesaje anterioare, apasati pe raspunde, e in stanga, jos pe ecran.

Mergeti la politie, la sectia de care apartineti si faceti plangere penala pt abandon de familie, cand se implinesc 3 luni de neplata. Indicati dvs ce stiti despre el, unde locuieste, unde lucreaza etc, o sa va ajute politistul in redactares declaratiei. Apoi, nu ramaneti in pasivitate, mergeti din cand in cand sa vedeti care e treaba cu plangerea, vedeti cine se ocupa de ea, luati un nume si nr de tel.
Fara legatura cu plangerea, mergeti la judecatoria de care apartineti si depuneti cerere sa fie obligat sa va vireze alocatia obtinuta in strainatate,
Dupa ce obtineti o hotarare si o legalizati, mergeti la ministerul de justitie pt a se ajunge la executarea lui silita acolo unde e.
astea toate dureaza, dar e singura sansa sa obtineti ceva, candva.
Stiti adresa lui , acolo unde e ?

Pentru ce v-a cerut 2000, ca sa mergeti la politie sa faceti plangere sau pt ce ?

Ultima modificare: Vineri, 14 Mai 2021
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Bună seara sunt despărțit de fosta soție de 5 luni când ... Silviusilviu91 Silviusilviu91 Bună seara sunt despărțit de fosta soție dede 5 luni când a plecat de la mine luase cardul de alocații la copii . Copii sunt cu mine în Germania cum ... (vezi toată discuția)
Copil nascut in germania - drepturi anca f anca f va rog sa ma lamuriti daca este cazul pentru completarea formularelor E401 si 411 in cazul nostru: - copil nascut in germania din mama romanca si tata ... (vezi toată discuția)
Alocatia de stat incasata in germania de catre fostul sot, nu a ajuns niciodata la copii!!! dia_dia45 dia_dia45 buna, v-as ruga sa ma consiliati in legatura cu o problema mai dificila...!!! Sunt divortata de fostul sot de 5 ani aprox, iar el lucreaza legal de mai bine ... (vezi toată discuția)