avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt intr-o mare problemă cu fostul soț am divortat ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt intr-o mare problemă cu fostul soț am divortat la comun ...

Sunt intr-o mare problemă cu fostul soț am divortat la comun acord in august anul trecut , avem 3 copii bineinteles copii sunt la mine el munceste in germania pensia alimentară nu a dorit să o plătească nici macar odată nu a dat , pe lângă faptul că nu își face datoria sa dea pensia alimentară nu mai vrea sa trimita nici alocatia de stat care copii au primit acolo am rămas practic legată la mâini stiind ca no sa pot face nimic ca numi permit un avocat ce e de facut ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:58, 17 Mai 2021
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pe lângă ce v-a spus colega mea, mai puteți încerca aceste variante date de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, ca să puteți beneficia măcar de alocație:

1. Ce trebuie să facă un părinte din România pentru ca alocația europeană să fie virată în contul său?

,,Părintele din România poate sesiza instituția din UE care plătește alocație fostului soț/concubinului, iar această instituție poate efectua plata în contul părintelui din România care se ocupă efectiv de creșterea copilului.''

2. Care sunt riscurile pentru părintele din UE care încasează alocația dar nu o trimite în România și unde ar trebui reclamată o astfel de situație?

,,(...) părintele din Romania poate sesiza Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială sau Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, care vor sesiza instituția competentă din celălalt stat membru al UE.

Cei aflați într-o asemenea situație pot depune sesizările și, totodată, solicitarea de virare a alocației europene în contul personal, prin poștă, direct la sediile autorităților menționate mai sus sau printr-un formular on-line, pe site-ul Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială.
www.avocatnet.ro/articol_558...

Aici găsiți formularul unde puteți scrie că nu vă mai trimite alocația și solicitați să fie virată în contul dvs:
[ link extern ] /
Scrieți detaliat datele lui personale (inclusiv CNP) și tot ce știți despre locul în care lucrează și atașați la formular scan/poze ale certificatelor de naștere ale copiilor. Să nu uitați de numărul de dvs. de cont.


În ceea ce privește pensia de întreținere, nu ar trebui să-l iertați din cauza costurilor. Tot ce cheltuiți va trebui să vă restituie, nu are cum să scape de asta decât dacă se lasă de muncă.
Vă mai dau un link către un articol care vă poate fi de folos:
www.avocatnet.ro/articol_570...
Ultima modificare: Vineri, 14 Mai 2021
Manuela Rășină, administrator
2 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati divorțat la notar sau la instanță?
Și acesta este un aspect foarte important raportat la pensia de întreținere și eventualele demersuri juridice.
Ultima modificare: Vineri, 14 Mai 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
La mediator. Merge repede si copiii isi incaseaza drepturile. Tocmai am rezolvat o situatie asemanatoare doar ca era cu un minor. Succes.
Ultima modificare: Luni, 17 Mai 2021
Ioan Viorel Danciu, Mediator
Buna ziua,
Pensia de intretinere poate fi obtinuta prin intermediul MINISTERULUI DE JUSTITIEI.

Distinct de acest demers, puteti depune plangere prealabila, sub aspectul savarsirii infractiunii de la 378 din Codul penal.

Autoritatea centrală a României, Ministerul Justiţiei, Direcţia Drept Internaţional şi Cooperare Judiciară, Bucureşti; Email: ddit@just.ro; dreptinternational@just.ro; Fax: 0372041079; site Internet: www.just.ro, “Ministerul Justiției,” “Informații publice,” “Informaţii utile.”
Daca a divortat la notar este posibil sa nu poată face nimic.
Germania nu recunoaște divorțurile notariale pe parte financiara dacă este vorba de executare silita a pensiei din câte am înțeles eu.
Deci, dacă și în România existau grave probleme in privinta pensiei de intretinere și s-a.modificat legea, aceeasi problema va fi și pentru Germania.
Nu știu câți își aduc aminte de ineficienta juridica a divorțului notarial înainte de modificarea legii.

Așadar, dacă nu a divorțat la instanta va trebui sesizată instanta română ceea ce poate fi complicat in situatia data.
Este unul.din motivele pentru care nu este bine sa se divorțeze la notar.

Divortul la.notar este recomandabil a fi.facut doar la indicația expresa a avocatului după ce ii este expus întreg cazul de către client.
Orice persoana care nu respecta aceasta regula garantata constituțional risca sa aiba grave probleme juridice ulterior.

Cat privește o plângere penala am avut mai.multi.clienti care au scăpat de răspunderea penala pentru neplata pensiei de intretinere în caz de divorț notarial.
Cred ca, în prezent, cam.toate parchetele au aflat acest lucru și si-au adaptat practica.

Deci, actul notarial nu ajuta în acest caz.
Ultima modificare: Luni, 17 Mai 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara sunt despărțit de fosta soție de 5 luni când ... Silviusilviu91 Silviusilviu91 Bună seara sunt despărțit de fosta soție dede 5 luni când a plecat de la mine luase cardul de alocații la copii . Copii sunt cu mine în Germania cum ... (vezi toată discuția)
Copil nascut in germania - drepturi anca f anca f va rog sa ma lamuriti daca este cazul pentru completarea formularelor E401 si 411 in cazul nostru: - copil nascut in germania din mama romanca si tata ... (vezi toată discuția)
Alocatia de stat incasata in germania de catre fostul sot, nu a ajuns niciodata la copii!!! dia_dia45 dia_dia45 buna, v-as ruga sa ma consiliati in legatura cu o problema mai dificila...!!! Sunt divortata de fostul sot de 5 ani aprox, iar el lucreaza legal de mai bine ... (vezi toată discuția)