Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi

Noul newsletter avocatnet.ro: 10 lucruri de știut astăzi! Primești zilnic, în căsuța ta de email, o sinteză cu cele mai importante noutăți, analize și știri de context. Înscrie-te gratuit!

Noul newsletter avocatnet.ro: 10 lucruri de știut astăzi! Înscrie-te gratuit →

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Instanta de tutela sau autoritate tutelara? Fetita ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Instanta de tutela sau autoritate tutelara? Fetita mea(minora ...

Instanta de tutela sau autoritate tutelara?
Fetita mea(minora 13 an) a mostenit un apartament de la tatăl ei decedat.Doar ea....eu nu am cota parte.La succesiune în instanta am reprezentat-o eu.
Acum dorim sa vindem acest apartament sa luam altul lângă bunicii paterni.
Cu ce act o reprezint eu pe fetita? Un notar mi a spus ca autoritatea tutelara emite o dispoziție de curatela ,altul mi a spus ca trebuie instanta de tutela sa dea acest act.
Va rog lamuriti-ma.
Bună ziua!
Aveți nevoie de autorizația instanței de tutelă, demonstrând că actul de dispoziție dă valență interesului superior al minorului!
Puteți sa ma îndrumați care ar fi pașii urmatori? Si cam cât timp durează aceasta acțiune?
Pasul urmator ar fi sa contractati servicii avocatiale care sa se ocupe de redactarea cererii!
Durează câteva luni, prima etapă este cea scrisă după care urmează etapa orală, se fixează termene de judecată, se adminsitrează probe și vă antrenați, prin mijloace legale, în tentativa de a obține o soluție favorabilă dvs!
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adaug aici tot eu răspunsul final pentru alte persoane care intampina aceiași problema.
Nu este nevoie de instanta de tutela decât dacă moștenitorul minor este orfan.
Atunci când minorul are unul din parinti și nu întra în conflict de interese privind moștenirea părintele depune la autoritatea tutelara un dosar cu toate actele moștenirii ce se dorește vândută,exprima motivele pentru care se dorește vanzarea( motive care aduc beneficii minorului) și autoritatea tutelara eliberează dispoziție de curator.Cu acest act părintele poate vinde și cumpara în numele minorului.
Eu asa am procedat si am primit dispoziția de curator pentru copil.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună dimineața!
Am trecut prin aceeași problemă cu 2 copii minori.
Autoritatea tutelara m.a trimis în instanță.
Mi.am formulat singura cererea ( nu este nevoie de un avocat ) prin care am explicat motivul vânzării imobilului , am depus toate actele la dosar , a durat cam 0 luna pana la primul termen și apoi hotărârea . Nu este foarte complicat !

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil MARGARITc MARGARITc Doresc sa ma ajutati sa obtin informatii privind urmatoarea situatie: Fiica mea, acum in varsta de 11 ani a cumparat prin intermediul unui curator un imobil. ... (vezi toată discuția)
Drepturile familiei ... Adriana-Corina Adriana-Corina buna...am o foarte mare problema....sunt minora..am 17 ani si 6 luni sunt orfana de amandoi parintii..mama a decedat in urma cu 11 ani..iar tata in data de ... (vezi toată discuția)
Instituire curatela minor cornelv cornelv As vrea sa stiu cum exact se procedeaza in situatia in care se doreste vanzarea unui imobil al unui minor si cumpararea altuia, de valoare mult mai mare. S-a ... (vezi toată discuția)