avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1348 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drepturile familiei ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drepturile familiei ...

buna...am o foarte mare problema....sunt minora..am 17 ani si 6 luni
sunt orfana de amandoi parintii..mama a decedat in urma cu 11 ani..iar tata in data de 10.10.2009...pana la decesul tatalui meu dansul imi era tutore...
cand mama a decedat a fost numit un curator pentru a-mi administra bunurile...adica apartamentul pe care il am de la ea...acum nu stiu ce drepturi are acest curator asupra mea..
are dreptul sa-mi vanda apartamentul sau ceva de genul asta?
am nevoie de cateva sfaturi pentru a stii ce sa fac mai departe....
daca se poate sa ma sfatuiasca un avocat, va rog sa ma ajutati
multumesc mult
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 08:30, 15 Octombrie 2009
Cred ca este vorba de tutela minorului si nu curatela...;)
Art. 129 alin. 2 C. familiei-tutorele nu poate,fara incuviintarea prealabila a autoritatii tutelare sa faca valabila instrainarea sau gajarea bunurilor minorului,renuntarea la drepturile patrimoniale ale acestuia,precum si sa incheie orice alte acte care depasesc drreptul de a administra. Actele facute cu incalcarea dispozitiilor de mai sus,sunt anulabile.
Deci...fara incuviintarea autoritatii tutelare,tutorele nu va poate instraina (vinde) apartamentul...
Ai mai deschis un topic asemanator, citeste ceea ce ti-am scris acolo si te rog sa ma scuzi, dar intelesesem ca tatal tau traieste. Dispozitia pe care o emite Autoritatea tutelara are forma pe care am prezentat-o, cei de acolo au si ei un exemplar la dosar, dar nu stiu daca, la cererea ta,ar vrea sa ti-o arate.
Cine este tutorele, este cineva din familie, il cunosti?
In vederea instrainarii bunurilor unui minor(a actelor de dispozitie , in genere) , e nevoie de dubla incuviintare ,in speta a reprezentantului legal si a autoritatii tutelare.;)
nu are voie sa vanda apartamentul daca se uintampla asa ceva te adresezi politiei.
Incheierea unui act de dispozitie e posibila , insa , intrucat acesta apartine minorului , e nevoie si de incuviintarea autoritatii tutelare, dupa cum a specificat si colegul mai sus.
;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa devin curator aaa456 aaa456 Fiul meu a decedat, in urma ramanand sotia si fiul de 2 ani. Bunica din partea mamei si-a luat dreptul de curatur. Mostenirea din partea fiului meu decedat, ... (vezi toată discuția)
Drepturile minorului Adriana-Corina Adriana-Corina buna am 17 ani si 6 luni....mama mea a decedat in urma cu 11 ani...iar tatal meu in 10.10.2009 dupa moartea mamei mele mi s-a numit un curator..deoarece am ... (vezi toată discuția)
Avere minor de 10 ani ContSters163072 ContSters163072 ca reprezentant legal, mama a unui minor din afara casatoriei, am nevoie de incuviintarea autoritatii tutelare pt acte de dispozitie pt averea mostenita de la ... (vezi toată discuția)