avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drepturile familiei ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drepturile familiei ...

buna...am o foarte mare problema....sunt minora..am 17 ani si 6 luni
sunt orfana de amandoi parintii..mama a decedat in urma cu 11 ani..iar tata in data de 10.10.2009...pana la decesul tatalui meu dansul imi era tutore...
cand mama a decedat a fost numit un curator pentru a-mi administra bunurile...adica apartamentul pe care il am de la ea...acum nu stiu ce drepturi are acest curator asupra mea..
are dreptul sa-mi vanda apartamentul sau ceva de genul asta?
am nevoie de cateva sfaturi pentru a stii ce sa fac mai departe....
daca se poate sa ma sfatuiasca un avocat, va rog sa ma ajutati
multumesc mult
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 08:30, 15 Octombrie 2009
Cred ca este vorba de tutela minorului si nu curatela...;)
Art. 129 alin. 2 C. familiei-tutorele nu poate,fara incuviintarea prealabila a autoritatii tutelare sa faca valabila instrainarea sau gajarea bunurilor minorului,renuntarea la drepturile patrimoniale ale acestuia,precum si sa incheie orice alte acte care depasesc drreptul de a administra. Actele facute cu incalcarea dispozitiilor de mai sus,sunt anulabile.
Deci...fara incuviintarea autoritatii tutelare,tutorele nu va poate instraina (vinde) apartamentul...
Ai mai deschis un topic asemanator, citeste ceea ce ti-am scris acolo si te rog sa ma scuzi, dar intelesesem ca tatal tau traieste. Dispozitia pe care o emite Autoritatea tutelara are forma pe care am prezentat-o, cei de acolo au si ei un exemplar la dosar, dar nu stiu daca, la cererea ta,ar vrea sa ti-o arate.
Cine este tutorele, este cineva din familie, il cunosti?
In vederea instrainarii bunurilor unui minor(a actelor de dispozitie , in genere) , e nevoie de dubla incuviintare ,in speta a reprezentantului legal si a autoritatii tutelare.;)
nu are voie sa vanda apartamentul daca se uintampla asa ceva te adresezi politiei.
Incheierea unui act de dispozitie e posibila , insa , intrucat acesta apartine minorului , e nevoie si de incuviintarea autoritatii tutelare, dupa cum a specificat si colegul mai sus.
;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile minorului Adriana-Corina Adriana-Corina buna am 17 ani si 6 luni....mama mea a decedat in urma cu 11 ani...iar tatal meu in 10.10.2009 dupa moartea mamei mele mi s-a numit un curator..deoarece am ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa devin curator aaa456 aaa456 Fiul meu a decedat, in urma ramanand sotia si fiul de 2 ani. Bunica din partea mamei si-a luat dreptul de curatur. Mostenirea din partea fiului meu decedat, ... (vezi toată discuția)
Avere minor de 10 ani ContSters163072 ContSters163072 ca reprezentant legal, mama a unui minor din afara casatoriei, am nevoie de incuviintarea autoritatii tutelare pt acte de dispozitie pt averea mostenita de la ... (vezi toată discuția)