avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare S.C. vinzari on-line. Deschidere filiala in ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare S.C. vinzari on-line. Deschidere filiala in U.E.. Aspecte legale.

Dacà cineva e competent sà-mi explice cum trebuie sa procedez pt. a infiinta o Societate Comercialà cu profilul vinzari de càrti on-line. Eu Locuiesc in Italia si de aici i-mi voi desfasura activitatea. Pentru a elimina costurile excesive de intretinere a unei SC italiene as prefera infiintarea unei SC in Romània si deschiderea unei filiale in Italia, dacà asta ar reduce costurile (si ar trebui sà le reducà pt. cà multe companii italiene fac asa). Intentionez momentan sà lucrez individual, dar cresterea activitàtii ar putea comporta angajarea sau asociera a unei sau a mai multor persoane.Cum functioneazà pe teritoriul UE? Taxele se platesc ,in acest caz, doar in Romània ? In cazul in care se plateste si in Italia, beneficiez de o reducere?Care ar fi procedura?
Và multumesc!
Cel mai recent răspuns: ELLABV , utilizator 19:33, 6 Ianuarie 2010
Eu personal nu vad nici un avantaj pentru care ati face o filiala in Italia deoarece ar trebui inregistrata conform legii italiene si taxele sunt mult mai scumpe decat in Romania. Puteti infiinta o societate in Romania si sa lucrati cu ea in Italia ca si cum ati desfasura activitati comerciale intre o firma romaneasca si alte firme italiene! Toate cheltuielile si incasarile se fac prin firma dvs inregistrata in Romania si impozitele vor fi platite in Romania!
:oops:Exista o singura problema.,...termenele care se dau acum la Registrul Comertului pentru infiintare societati ! Am o cunostiinta care a primit termen in aprilie 2011!
Chiar si dacà eu i-mi desfàsor activitatea in italia aceasta nu reprezinta nici o problemà? Eu expediez cartile din italia in italia(momentan). Pt ca platile sà intre pe contul firmei va trebui sa deschid un cont bancar si in italia? Aici trebuie sà mà inregistrez.,sà anunt, cum cà i-mi desfasor activitatea?Nu as vrea sà aparà ca si un sediu abuziv, tinind cont de faptul cà voi depozita, impacheta càrtile la domiciliul meu privat in it.
Timpii de inregistrare a unei noi societàti credeam cà sint de cca 2 sàptàmini.
cred ca solutia ar fi inregistrarea in Italia - daca aveti cod fiscal italian este simplu - si ei au inregistrari ca persoana fizica autorizata. lasati-mi un email.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfasurare activitate srl-d in strainatate ianos_cosmin ianos_cosmin de curand am deschis un srl-d cu scopul de a putea presta servicii in constructii in italia.sunt intr-un stadiu avansat,respectiv am finalizat inscrierea ... (vezi toată discuția)
Transfer actiuni firma de constructii madalinax78 madalinax78 Buna, sunt administratorul unei societati de comert import export materiale constructii si as vrea sa preiau actiunile unei firme de constructii straine activa ... (vezi toată discuția)
Infiintare sucursala societate in italia marian2015 marian2015 Doresc sa infiintez o sucursala a unei societati in Italia. Precizez ca sucursala se va ocupa de vanzare onlie flori in Italia. Care este statutul juridic si ... (vezi toată discuția)