avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz demisie -modificare perioada
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz demisie -modificare perioada

Buna ziua,

In ce conditii as putea modifica perioada de preaviz in cazul demisiei, de la 20 de zile lucratoare, la 45 de zile lucratoare.
Conform Codului Muncii termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
Pentru a face modificare la 45 de zile lucratoare, salariatii trebuie sa ocupe functii de conducere? Acest lucru trebuie reflectat in organigrama cat si in fisa postului, anexa la actul aditional de modificare a functiei?
Dovada ca respectivul post este functie de conducere cum se poate face? Pur si simplu prin modificare pozitiei si adaugand in fisa postului responsabilitati specifice de conducere?

Multumesc!

Cel mai recent răspuns: anechitacodeless , utilizator 14:04, 18 Mai 2021
Intr-adevar, pentru a face modificare la 45 de zile lucratoare, salariatii trebuie sa ocupe functii de conducere ... modificarea functiei se face prin act aditional la c.i.m..

Odata cu aceasta modificare se va emite si o noua fisa a postului.
Ultima modificare: Marți, 18 Mai 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc pentru clarificare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen preaviz Crystynika Crystynika Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care este termenul de preaviz in cazul demisiei unui angajat cu functia de \\"referent operatii\\": 20 de zile lucratoare ... (vezi toată discuția)
Termen de preaviz marinica_ph marinica_ph buna ziua, ocup functia de sef depozit la un dealer auto din martie 2011. Pe 22.102012 mi-am dat demisia si directorul mi-a cerut un preaviz de 45 de zile ... (vezi toată discuția)
Act aditional cim - codul muncii 2011 Mariralu Mariralu Buna ziua , Dupa cum stim toti, au intervenit unele shimbari in CIM, privind previzul ( demisie, concediere) , intrebarea mea este: trebuie sa fac act ... (vezi toată discuția)