avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Art. 226 - Violarea vietii private
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Art. 226 - Violarea vietii private

Vecinul meu si-a instalat un sistem video de supraveghere in care doua camere video sunt indreptate catre curtea mea. Daca nu m-am inteles cu el sa-si indrepte camerele catre curtea sa, am facut plangere la politie, invocand art. 226 din Codul Penal - Infracțiuni ce aduc atingere domiciliului și vieții private - Violarea vieții private:

(1) Atingerea adusă vieţii private, fără drept, prin fotografierea, captarea sau înregistrarea de imagini, ascultarea cu mijloace tehnice sau înregistrarea audio a unei persoane aflate într-o locuinţă sau încăpere ori dependinţă ţinând de aceasta sau a unei convorbiri private se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 6 luni sau cu amendă.
(2) Divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, fără drept, a sunetelor, convorbirilor ori a imaginilor prevăzute în alin. (1), către o altă persoană sau către public, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

(5) Plasarea, fără drept, de mijloace tehnice de înregistrare audio sau video, în scopul săvârşirii faptelor prevăzute în alin. (1) şi alin. (2), se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

A venit politia, a facut verificari si mi-au spus ca ceea ce se vede in curtea mea sunt imagini blurate, lucru care nu am cum sa verific. M-au pus in tema ca totul e legal si plangerea mea nu se justifica. Ce pot face in continuare ? Accept situatia sau merg mai departe ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Diana Matei , utilizator 20:36, 20 Mai 2021
Nu are nimeni vreo solutie sau vreo opinie ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, daca am inregistrat pe cineva audio razvanmarin1 razvanmarin1 Buna ziua, daca am inregistrat pe cineva audio fara ca persoana respectiva sa stie, ma poate da in judecata? Persoana stie doar ca a fost inregistrata, nu ... (vezi toată discuția)
Înregistrare neautorizată convorbire luxi luxi Intra sub incidenta legii înregistrarea pe telefon de către un coleg a discuțiilor din vestiarul unei secții ? Daca da ce lege este încălcată cui ... (vezi toată discuția)
Publicare imagini - video intime fara acord Unu_88 Unu_88 Cineva a facut rost de anumite imagini intime si un video dintr-un spatiu privat si ameninta ca le face publice daca nu primeste o anumita suma de bani. Presa, ... (vezi toată discuția)