avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua, Sunt pensionar, iar soția mea a decedat ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua, Sunt pensionar, iar soția mea a decedat de curând, ...

Bună ziua,

Sunt pensionar, iar soția mea a decedat de curând, fiind încă în activitate.
În această situație, există vreo posibilitate de a primi o pensie de urmaș sau ceva similar în urma acestui dureros eveniment?
Mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:12, 26 Mai 2021
Soțul supraviețuitor care are dreptul la o pensie proprie și îndeplineste condițiile prevăzute de lege pentru obținerea pensiei de urmaș după susținătorul decedat poate opta pentru cea mai avantajoasă pensie.

In speta, nu se poate cumula pensia de urmas cu pensia proprie.

Puteti beneficia de ajutorul de deces
[ link extern ]

Legea nr. 578/2004 privind acordarea unui ajutor lunar pentru soțul supraviețuitor, cu modificările și completările ulterioare
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! exista posibilitatea ,din punct de vedere legal, ca ... leonardy44 leonardy44 buna ziua! exista posibilitatea ,din punct de vedere legal, ca sotul supravietuitor sa primeasca pe langa pensia de drept si pensie de urmas?sau se poate ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas buiavasi buiavasi buna ziua! as dori sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema: o cunostinta, barbat, nascut in dec.1947, beneficiar al unei pensii de invaliditate si de ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas gherca anton gherca anton parintii mei au aproape 6o ani de casatorie, tata a decedat 22 septembrie2018 ,pensie amindoi limita de virsta,la deces a primit mama bani de inmormintare de ... (vezi toată discuția)