avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dacă poliția a deschis un dosar penal și aceștia ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dacă poliția a deschis un dosar penal și aceștia au luat ...

Dacă poliția a deschis un dosar penal și aceștia au luat declarație numai reclamantului și după au trimis dosarul la procuror fără să ia declarație și acuzatului,este legal și normal?
~ Conținut șters la cerere ~
Dacă angajez un avocat,acesta poate să aibă acces la acest dosar pentru a se putea construi apărarea?
Daca nu aveti calitate(suspect/inculpat) in dosar, nu o sa vi se permita consultarea.
Sunt situații în care, după audierea persoanei vătămate nu se conturează elementele constitutive ale unei infracțiuni și atunci acuzatul este posibil să nu dobândească calitatea de suspect. Atunci el nu se audiază și da, este legal și normal.

Ce înțelegeți prin "a dus dosarul la procuror"?
În ce stadiu este acum cauza?
Ce soluție ați primit?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat ales pitic1991 pitic1991 Poate un avocat sa reprezinte in acelasi timp, intr-un dosar penal, in timpul urmaririi penale sa fie aparator ales al martorilor si sa-i insoteasca la ... (vezi toată discuția)
Furt telefon Ionutzz25 Ionutzz25 Buna ziua , cum cateva zile eram impreuna cu familia , am facut comanda la un taxi care ne-a dus pana acasa, dupa aprox 30 min soferul de pe taxi a sunat la ... (vezi toată discuția)
Lnducerea in eroare a organelor judiciare Roman85 Roman85 Buna Ziua am depus la parchet doua plangeri fata de doua persoane sub aspectul savarsirii infractiunii de inducere in eroare a organelor ... (vezi toată discuția)