avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act aditional cu clauze nefiresti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act aditional cu clauze nefiresti

Buna ziua,

Astazi mi s-a dat un act aditional - numit si acord de fidelitate - sa semnez la lucru si nu imi dau de gandit urmatoarele clauze si citez:

„Aprecierea derularii unei activitati ca fiind concurentiale, apartine exclusiv Angajatorului. In acest scop, Salariatul se obliga sa notifice Angajatorului orice contract individual de munca perfectat cu un alt angajator, indiferent de durata acestuia sau de durata timpului de munca, precum si orice contract de colaborare, prestari servicii, intermediere, comision sau de alta natura (exclusiv contracte de transfer de drept de proprietate si folosinta) prefectate cu o alta persoana fizica sau juridica, aflate in curs de derulare, la data semnarii prezentului acord, sau care se vor prefecta pe durata preentului contract individual de munca, in termen de 3 zile lucratoare de la data semnarii prezentului acord, respectiv la data semnarii respectivelor contracte cu o alta persoana fizica sau juridica.”

Incalcarea obligatiei de fidelitate, inclusiv a obligatiei reglementate in articolul de mai sus, atrage:
- Raspunderea penala a salariatului, in temeiul Codului Penal si a legislatiei speciale;
- Raspunderea disciplinara - aplicarea sanctiunii concedierii salariatului;
- Raspunderea patrimoniala - obligarea salariatului la plada de despagubiri echivalente prejudiciului produs societatii prin incalcarea acesteia.”

Va rog sa-mi spuneti ce drepturi/cai de atac asa avea si daca angajatorul ma poate constrange intr-un fel daca refuz semnarea acestuia. Mentionez ca doresc pe viitor sa prestez si servicii ca freelancer.

Va multumesc anticipiat si va doresc un weekend placut!
Ultima modificare: Vineri, 28 Mai 2021
MihaiAndrei91, utilizator
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 13:11, 28 Mai 2021
Orice act care modifica contractul poate fi atacat în instanta .actul acesta pare total abuziv.cred ca primul pas( înainte de a semna) e sa consultati un avocat pentru a va sfatui competent care sunt pasii de urmat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza de neconcurenta Nelia2583 Nelia2583 Va rog sa ma ajutati intr-o problema. La angajare, am semnat un Act aditional la contractul individual de munca \\\" Clauza de fidelitate - parte integranta ... (vezi toată discuția)
Anexa nr. 2 la contractul individual de munca -clauza de neconcurenta Miha73 Miha73 Buna ziua, Va rog sa ma indrumati cu privire la clauza de neconcurenta. Dupa patru ani sunt obligat sa semnez aceasta anexa la ctr. indv. de munca. In cazul ... (vezi toată discuția)
Clauza fidelitate alienware alienware Ma poate ajuta cineva cu o detaliere a acestei clauze? Trebuie sa semnez un act in care este mentionata si nu stiu exact ce inseamna. Din ce am citit in ... (vezi toată discuția)