avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua! Președintele de bloc al unei Asociații ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua! Președintele de bloc al unei Asociații de proprietari ...

Bună ziua! Președintele de bloc al unei Asociații de proprietari trebuie sa fie proprietar în acel bloc sau poate fi și din alt bloc sau localitate? Va mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:35, 2 Iunie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea nr.196/2018
art.56
(1) Președintele asociației de proprietari este candidatul, membru al asociației de proprietari, ales prin voința sa și a jumătate plus unu din numărul proprietarilor prezenți în cadrul adunării generale.
....

membru al asociației de proprietari - proprietarul semnatar al acordului de asociere sau al unei cereri depuse la asociație

In speta, trebuie sa fie proprietar în acel bloc .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este obligatoriu ca reprezentantul legal al unei asociatii de proprietari sa fie proprietar de bun imobil in imobil de locuit in comun
Nu se aplica acest criteriiu in cazul in carr exista o asociatie de proprietari mare-constituita din mai multe imobile de
locuit in comun

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presedintele asociatiei - proprietar de apartament infobloc infobloc buna ziua! am si eu o nelamurire presedintele asociatiei trebuie ales dintre proprietarii de apartament? si daca nu e proprietar? multumesc (vezi toată discuția)
Președinte proprietar care nu locuiește AP393 AP393 Un proprietar care nu este membru al asociației (nesemnatar acord de asociere), nu locuiește în imobil (deține în proprietate mai multe imobile în ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! poti fi presedinte al unei asociatii daca nu esti ... Ion88 Ion88 Buna ziua! Poti fi presedinte al unei asociatii daca nu esti proprietar al unui apartament al acelei asociatii,dar locuiesti acolo si ai domiciliul acolo? (vezi toată discuția)