avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatia de proprietari este un ONG (organiatie ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatia de proprietari este un ONG (organiatie non-guvernamentala ...

Asociatia de proprietari este un ONG (organiatie non-guvernamentala )?

Administratorul Asociatiei de proprietari suparat ca am reclamat la Primarie abuzurile comise la adresa mea ,abuzuri dovedite reale de catre serviciul specializat din Primarie cat si ca am prezentat la o televiziune locala aceste abuzuri mi-a spus ca presa nu poate prezenta numele lui deoarece in accceptiunea dansului Asociatia de proprietari este un ONG iar nimeni nu poate sa ii prezinte public numele inclusiv cand comite abuzuri.
Precizez ca acesta cand a fost contactat telefonic la sediul asociatiei de proprietari de catre televiziunea locala le-a spus ca sa il sune peste un interval de timp iar apoi nu le-a mai raspuns,iar apoi le-a trimis un mail in care ii ameninta ca daca mai publica ceva despre el ii va da in judecata.Este asa ceva normal?
Mai mult dupa acest administrator si faptul ca numele dansului este trecut pe listele de plata a intretinerii afisate mereu in alta daca decat data trecuta pe ele la avizierul scarii (probabil din dorinta de a ocoli legea care spune ca lista de plata poate fi contestata la 10 zile de la afisare ) este un privilegiu pe care dansul poate sa il revoce dupa cum doreste domnia sa,prezicand in acest sens ca numele cenzorului nu este trecut pe lista de plata afisata la avizier.
Este asa ceva normal ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: alina_25 , utilizator 15:39, 3 Iunie 2021
Numele administratorului nu e un secret si nu incalca GDPR-ul. Nu i s-au publicat data personale(cnp, serie si nr act identitare, date card bancar). Lista de intretinere poate fi contestata in termen de 10 zile de la afisare si nu dupa 10 zile. Legea spune ca trebuie sa afiseze in avizier copie dupa atestatul de administrator.
alina_25
Vreau doar sa-ti atrag atentia ca in toate relatiile/problemele pe care le ai cu as. proprietari, NU trebuie sa discuti cu administratorul, ci cu conducerea as. prop., da?
Iata ce "zice" Legea nr. 196/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor;
asociaţie de proprietari -formă de asociere autonomă şi fără scop lucrativ a proprietarilor dintr-un condominiu, având ca scop administrarea, exploatarea, întreţinerea, repararea, reabilitarea şi modernizarea proprietăţii comune, menţinerea în stare bună a imobilului, respectarea drepturilor şi asumarea obligaţiilor de către toţi proprietarii;


Adminul vostru poate sa zica ce vrea, daca are cu cine si-i permite... acest lucru. Este adevarat ca o discutie simpla cu acesta, poate clarifica o anumita chestiune simpla si nu ar mai fi nevoie sa te adresezi conducerii, primariei, TV-ului, dar daca nu se poate, atunci procedam legal
Trebuie sa discutati cu presedintele comitetului executiv si, totdeauna in scris, asa cum se procedeaza peste tot - adica cu inregistrarea in caietul de evidenta a corespondentei as. proprietari a notificarilor/solicitarilor proprietarilor.
Ma mir ca cei de la primarie nu v-au sfatuit in acest sens.

Asadar, dupa ce va adresati presedintele, mai discutam si noi pe-aici, altfel purtam discutii sterile, adica ne pierdem vremea. Interesant ar fi sa ne spui daca ceea ce vrei sa afli te priveste doar pe tine sau mai sunt si alti proprietari afectati.
Succes!
Listele de plata sunt publicate in mod intentionat cu intraziere pentru a nu putea fi contestate fata de data la care scrie ca sunt publicate .
Exemplu: lista e scris oficial ca e publicata la avizier pe data de 28.04.2021 si de fapt ea e publicata pe 7.05.2021
Va multumesc frumos pentru raspuns problema este ca presedintele oficial este prezent la sediul asociatiei doar 2 ore in o singura zi pe saptamana neoficial nici atunci nu e prezent iar acesta se schimba din 2 in 2 luni .
Pe scurt e mult haos in asociatie iar majoritatea proprietarilor desi multi dintre ei sunt si ei pagubiti merg dupa principiile "lasa sa faca alta persoana " respectiv "de ce sa ma bag eu ".
Eu am fost sa vorbesc cu presedintele cand avea program oficial mai intai in luna ianuarie am incercat de 2 ori prima oara nu a fost prezent pe motiv ca probleme de sanatate a doua oara mi-a zis ca isi da demisia si sa vorbesc cu noul presedinte .
Noul presedinte la fel fie nu vine la program fie imi zice ca de ce sa mai fac contestatie la listele de plata daca nu e in acea perioada de 10 zile permisa de lege desi i-am adus la cunostiinta atat verbal cat si in scris ca data trecuta oficial pe lista de plata ca data de afisare nu e cea reala .
In luna martie la fel am incercat de 2 ori sa vorbesc cu dansul dar se pare ca nici in acele 2 ore pe saptamana cand are program oficial domnului presedinte nu i s-a parut necesar sa se prezinte la sediul asociatiei,din cauza asta am facut reclamatii atat la primarie cat si am prezentat la o televiziune locala ceea ce se intampla la asociatia din care fac parte.
Ultima modificare: Joi, 3 Iunie 2021
alina_25, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii asociatia de proprietari ContSters155784 ContSters155784 Buna ziua! Administratorul asociatiei de proprietari nu are obligatia sa afiseze lunar situatia locatarilor? Ma refer la faptul ca ar trebui sa afiseze un ... (vezi toată discuția)
Lipsă listă întreținere 3 ani. cum se va face calculul pentru toată aceasta perioadă? ela.gheorghe ela.gheorghe In perioada 15 feb 2015- 15 iunie 2018 am inchiriat o garsoniera cu toate utilitatile contorizate individual, situata intr-un imobil interbelic alcatuit din 6 ... (vezi toată discuția)
Plata cotelor de intretinere in contul ap la banca. gabriela constantinescu gabriela constantinescu Va rog,lamuriti-ma si pe mine: daca platesc cotele de intretinere in contul asoc.de propr. la banca, sint obligata sa duc dovada platii la administratie? ... (vezi toată discuția)