avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Se pot face popriri din indemnizatia de CCC?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Se pot face popriri din indemnizatia de CCC?

Buna ziua am poprire pe cont sunt in Ccc mi se poate trage din banii din cont? Pe acelasi cont am si alocatia.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Iunie 2021
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:57, 3 Iunie 2021
Prin DECIZIA CURȚII CONSTITUȚIONALE nr. 232 din 7 aprilie 2021, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 549 din 27 mai 2021, s-a admis excepția de neconstituționalitate, constatându-se că dispozițiile art. 20 alin. (1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, cu referire la indemnizația lunară pentru creșterea copiilor prevăzută la art. 2 alin. (1) din același act normativ, sunt neconstituționale.

Conform art. 147 alin. (1) din CONSTITUȚIA ROMÂNIEI, republicată în MONITORUL OFICIAL nr. 767 din 31 octombrie 2003, dispozițiile din legile și ordonanțele în vigoare, precum și cele din regulamente, constatate ca fiind neconstituționale, își încetează efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curții Constituționale dacă, în acest interval, Parlamentul sau Guvernul, după caz, nu pun de acord prevederile neconstițutionale cu dispozițiile Constituției. Pe durata acestui termen, dispozițiile constatate ca fiind neconstițutionale sunt suspendate de drept.

Prin urmare, începând cu data de 27 mai 2021, dispozițiile art. 20 alin. (1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, cu referire la indemnizația lunară pentru creșterea copiilor prevăzută la art. 2 alin. (1) din același act normativ se suspendă de drept, urmând să-și înceteze efectele juridice începând cu data 11 iulie 2021, dacă legiuitorul nu intervine pentru modificarea prevederilor atacate.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara! am înțeles ca a apărut în monitorul oficial ... Medeea100620 Medeea100620 Bună seara! Am înțeles ca a apărut în Monitorul oficial legea care permite poprirea pe indemnizația de creștere copil. Dacă indemnizația vine prin ... (vezi toată discuția)
Bun gasit! s a publicat in monitorul oficial poprirea pt indemnizatia ... leonardy44 leonardy44 Bun gasit! s a publicat in monitorul oficial poprirea pt indemnizatia de crestere a copilului? in Republica Moldova este supusa popririi indemnizatia de ... (vezi toată discuția)
Proprire indemnizație creștere copil mdutza12 mdutza12 Proprie indemnizație creștere copil. Buna ziua , as avea și eu o întrebare, am auzit că de pe 8.04.2021 s-au aprobat în monitorul oficial proptirea ... (vezi toată discuția)