avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factură de avans pt a face plata.
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factură de avans pt a face plata.

Bună ziua!
În urma unei oferte clientul mi-a solicitat o factură de avans pt a face plata. Am așteptat o lună după care am făcut storno, deoarece i-am dat un exemplar.
Vă rog să îmi spuneți dacă am procedat corect?
Ultima modificare: Joi, 10 Iunie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 18:14, 10 Iunie 2021
Da, se poate considera ca sunteti in cazul de la art. Art. 287 lit. a din Codul Fiscal;

Baza de impozitare se reduce în următoarele situații:

a) în cazul desființării totale sau parțiale a contractului pentru livrarea de bunuri sau prestarea de servicii, înainte de efectuarea acestora, dar pentru care au fost emise facturi în avans;


Norme:
32. (1) În situațiile prevăzute la art. 287 din Codul fiscal, furnizorii de bunuri și/sau prestatorii de servicii își ajustează baza impozabilă a taxei după efectuarea livrării/prestării sau după facturarea livrării/prestării, chiar dacă livrarea/prestarea nu a fost efectuată, dar evenimentele prevăzute la art. 287 din Codul fiscal intervin ulterior facturării și înregistrării taxei în evidențele persoanei impozabile. În acest scop furnizorii/prestatorii trebuie să emită facturi cu valorile înscrise cu semnul minus când baza de impozitare se reduce sau, după caz, fără semnul minus, dacă baza de impozitare se majorează, care vor fi transmise și beneficiarului. Prevederile acestui alineat se aplică și pentru livrări intracomunitare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare retururi dupa data de 1 iulie 2010 mihaelah mihaelah Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatorul caz: Care este procedura in cazul retururilor de marfa dupa data de 1 iulie aferente marfii facturate initial ... (vezi toată discuția)
Faliment ContSters223764 ContSters223764 Buna ziua, in cazul unei societati care detine pe langa facturi neachitate si un aviz de ambalaje semnat si stampilat de o societate care a intrat in ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva - facturi emise si neincasate - firme radiate crysstianno crysstianno am mai multi debitori carora le-am livrat marfa, le-am emis factura, nu sa platit, pentru mai multe societati am titluri executorii, pentru altele nu, intre ... (vezi toată discuția)