Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Executare silită

nu am platit impozitul de 2 ani ce se poate intampla

nu am platit impozitulut la masina de 2 ani cred.am avut o masina cu motor mare 4200 si acum am descoperit ca am o suta douazeci de mil de plata. cu tot cu amenzi. cum pot scapa de impozit sau cel mai rau lucru ce se poate intampla?
Cel mai recent răspuns: Narcizaa , utilizator 21:51, 8 Ianuarie 2010
ati postat f bine : executare silita ; din pacate cam asta se poate intimpla ; dar ati spus ca " ati avut o masina " ; ati vindut-o ? ca nu se putea vinde fara plata impozitului si obtinerea unui certificat fiscal in acest sens
da am vandut masina doar cu un contract de vanzare-cumparare.dar mai exact cum ma poate sili sa restitui banii. daca nu am?ce imi pot face? ca eu sincer nu am de gand sa dau 116mil, sunt constient ca va creste pe timp ce trece. pot face ceva macar sa stopez cresterea impozitului o cerere ceva? iti multumesc ca ma ajuti.
am facut un calcul sumar al impozitului datorat ; in codul fiscal din 2008 imp la cilindree >3000 cmc e 60 lei/fractie 200 cmc( nu e masina de marfa , nu ?- am considerat ca nu e )
adica 4200/200 = 21
21x200=1260 lei/an
sa zicem 2 ani 1260x2 ani =2520 lei
Majorari : 0.1%/zi = 1,26 lei/zi
sa zicem grosier 800 zile intirziiere = 800x1,26=1008
1008 maj + 2520 lei impozit = 3528 lei
E cam mare diferenta !!!
Sa nu cumva sa fie o eroare de calcul la fisc .
Apoi : codul fiscal mai spune ca nu se poate vinde un auto fara certif fiscal,actul de vinzare cumparare fiind nul in acest caz.
Cred ca merita facut un drum pina la fisc si vazut de ce e asa mare diferenta, apoi de prezentat acel contract , poate va intelegeti sa o dea la scadere din impozit de la momentul vinzarii si atunci mai scade din impozit, dar probabil o sa luati amenda ca nu ati dus actul la timp
Oricum, daca lasati lucrurile asa, va fi mai greu de indreptat pe masura ce trece timpul
In ce priveste executarea silita - pot trimite poprire pe salariu sau pe conturi bancare - oricum ar fi e neplacut, chiar daca nu demareaza procedura ...
Poate veti avea nevoie odata de vreun certificat fiscal si atunci o sa aveti probleme

va multumesc mult am sa ma duc sa vad ce se intampla.
Nu se poate scapa de fisc dar totusi suma e cam mare pentru un impozit auto. Poate mai sunt si alte taxe impozite amenzi s.am.d neplatite

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi considerata discriminatorie modalitatea de calcul a impozitelor auto si pe cladiri ? Bobosan Bobosan Buna ziua. In ultimii ani, pentru impozitul auto s-a mers pe principiul ca cine are motor mare sa plateasca mai mult. Pana aici nici o problema, e normal ca ... (vezi toată discuția)
Despre impozit auto daca cumparatorul nu mai vrea masina manolo56 manolo56 Am o masina cu motor de 4400cmc si impozit de peste 6000 lei anual. Nu este nevoie sa zic ca este foarte greu de vandut. Am gasit un posibil cumparator care ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere appt lisacta lisacta Hi, Sint franco-romana si am venit din franta pentru un stagiul de shimb in domeniul de farmacie industriala. Am inchiriat un appt dar propretarul n-a vrut ... (vezi toată discuția)