avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara ! Suntem 2 frați, mama a murit de 12ani ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara ! Suntem 2 frați, mama a murit de 12ani ,tata de ...

Bună seara ! Suntem 2 frați, mama a murit de 12ani ,tata de 1 an si sase luni . În 2013 tatăl mi-a facut un testament universal prin care îmi lasa totul mie fratelui cel mic. Răsplată faptului că i-am îngrijit pe amandoi la bătrânețe. Acum fratele dorește să facem succesiunea . Ce trebuie sa fac eu ?
Sa mergeti la notar cu actele si cu fratele.
Intai veti dezbate succesiunea dupa mama, apoi la succesiunea tatalui, cum fratele nu o sa fie de acord cu testamentul, veti continua in instanta.
veti mosteni mai putin decat v-a lasat tata, ca incalca rezerva succesorala a fratelui, va trebui sa ii dati un sfert din ce avea tata.
Ultima modificare: Marți, 15 Iunie 2021
gi-jane2, moderator
Buna ziua,

Trebuie sa va prezentati impreuna cu fratele si cu actele la un notar. In cazul in care vor aparea neintelegeri privind dezbaterea succesiunii pe cale notariala, dosarul se va suspenda si va trebui sa va adresati instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire Vlad2013 Vlad2013 Buna dimineata, Incers sa va expun situatia cat mai clar si concret,sa pot primi un raspuns corect . Tata a decedat,de curand. In timpul vietii ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral mihaimen mihaimen Stimate Doamne/Stimati Domni AVOCATI/CONSILIERI JURIDICI Am o problema de familie: am fost 5 frati dintre care 1 a ramas in curtea parinteasca. In anul 1990 a ... (vezi toată discuția)
Mostenire chic36 chic36 Tatal meu a decedat acum un an mama fiind in viata . Suntem trei fratii, mama mea doreste sa mi lase mie partea ei de casa . Dupa decesul tatalui nu sa facut ... (vezi toată discuția)