avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... La ce sa ma astept...?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

La ce sa ma astept...?

Buna tuturor si am o nelamurire care nu ma lasa sa mai dorm noptile...in 2008 am avut un accident rutier cu daune materiale de care m-am achitat si parasirea locului faptei de-si lasase-m actele la locul accidentului.Timp de 1 si jumatate am tot umblat pe la procuratura sa ma interesez de cazul meu ( politistul care imi intocmise dosarul spunandu-mi sa nu-mi fac griji ca mea cerut scoaterea de sub urmarirea penala)Acum pe 4 ianuarie mergand din nou pe la parchet am aflat ca procurorul care-mi ancheta dosarul a solutionat cazul in decembrie 2009 si nu am fost scos de sub urmarirea penala dosarul trimitandu-l din nou la polite sub forma altui dosar in care se cere inceperea urmariri penale pt conducere sub influenta bauturilor alcoolice si parasirea locului faptei.Problema la mine este ca in ianuarie 2003 mai avusem o condamnare de 10 luni cu suspendare si 20 luni termen de incercare parca...in orice caz la momentul producerii celui de al doilea accident( cel din 2008) cazierul meu era curat pt ca imi expirase acel termen de incercare...era curat teoretic pt ca practic nu era.Politistul care imi facuse dosarul la aceea data (aprilie 2008) scoosese cazierul patat ...practic am avut surpriza sa vad ca nu mi se sterse-se cazierul desi ar fi trebuit.In gandul meu am zis ca probabil pt ca nu-mi facusem la timp cererea de reabilitare.la o luna dupa intocmirea dosrului penal am vrut sa ma duc sa-mi fac cererea de reabilitare si surpriza a fost sa vad caci cazierul meu era curat(practic sa sters din oficiu) Acuma intrebarea mea este urmatoarea: la ce sa ma stept in privinta sentintei avand la dosar acel cazier patat desi pedeapsa de la primul accident am ispasit-o cum s-ar spune fara probleme(nu am mai avut nici o problema cu legea) si acum in acst dosar urmeaza sa fiu condamnat pt conducerea in stare de ebrietate si parasirea locului faptei.Multumesc.Numai bine.
Cel mai recent răspuns: sorynel_80 , utilizator 23:52, 7 Ianuarie 2010
Sa va asteptati la o pedeapsa cu suspendare si pierderea carnetului de conducere, insa cel mai bine e sa va angajati un avocat din raza teritoriala unde se judeca dosarul, pentru a putea verifica toate actele .
da...s-ar putea sa fie asa dar stresul meu este ca la dosar se afla acel cazier care contine datele pt care am fost condamnat in 2003 desi practic acum nu mai am nici o condamnare si nici un termen de incercare, si ma gandesc ca poate procurorul si judecatorul se vor uita la acest lucru.
Fiind in asentimentul d-nei avocat,cred si eu ca veti primi o pedeapsa cu suspendarea executarii,dar spre maximul permis de lege.
Oricum,cel mai bine ar fi sa va angajati un avocat care sa va sustina cauza.
Da...probabil si sper ca asa va fi...dar stresul meu este ca la dosar exista acel cazier patat desi practic ce scrie in el nu mai este valabil( imi expirase acel termen de incercare cu doi ani inainte de producerea acestui accident, dar numai acum mi s-a sters cazierul) si ma streseaza faptul ca poate procurorul si judecatorul vor vedea ca am mai avut o condamnare pt aceasi fapta acum 7 ani.Atunci luasem 10 luni cu suspendare si eram in timpul armatei.As putea oare sa cer politistului sa-mi scoata un nou cazier care sa-l depuna la dosar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 87. - (1) conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool Anna-Marria Anna-Marria Buna seara! Am o mica nelamurire,si am observat ca aici se pot rezolva multe..macar din vorbe si sfaturi! In 30.11. 2007 parintii mei au avut un ... (vezi toată discuția)
Pot da pentru permis? teo_mariana teo_mariana as dori sa stiu daca ma pot inscrie la scoala de soferi daca in anul 2008,am savarsit infractiuni de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul ne avand ... (vezi toată discuția)
Conducerea autovehiculului sub influenta bauturilor alcoolice georgeclinciu georgeclinciu Buna ziua , Am si eu o intrebare . Acum cateva zile m-a oprit un echipaj , am dat testul etilotest si 0.72 Alcool pur in aerul expirat . Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)