Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cum se vor calcula aceste dividende?

Buna ziua,
Sunt asociat pers fizica intr un srl. M-ar interesa sa imi infiintez un alt srl, unde sa fiu unic actionar, iar partile pe care le detin la prima societate sa le transfer/vand/ cedez firmei unde sunt singur actionar. Ca asociat, pf, primesc dividendele dupa calculul profitului, conform partilor detinute, si oprirea impozitelor/taxelor aferente. Intrebare: in cazul in care voi transfera partile derinute ca pf catre pers juridica unde voi fi unic asociat, cum se vor calcula aceste dividende? Mai exact, suma finala care imi va reveni ca pers fizica, prin virarea profitului de la prima firma catre cea de a doua, va fi diminuata, prin impozitarea succesiva, sau este o alta regula?. Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Iunie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 13:24, 21 Iunie 2021
Dividendele cuvenite persoanei juridice nu se impoziteaza la sursa ci se inregistreaza ca venit la aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate liliana alba liliana alba buna ziua, am o societate care are profit nerepartizat din 2007, acum patronul vrea dividende, cu ce cota impozitez acestea cu 10 sau 16%?persoana juridica ... (vezi toată discuția)
Capitalul social este un venit? Alin2009 Alin2009 Buna seara ... am si eu o intrebare...e putin mai delicat...de exemplu... eu sunt administrator la o firma ( SRL ) si am un asociat. Eu detin 90% parti sociale ... (vezi toată discuția)
Repartizarea dividendelor Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, In cazul in care dupa aprobarea repartizarii dividendelor in sedinta AGA de la 31.12.2009,si inreg. contabile aferente inainte si dupa aprobarea ... (vezi toată discuția)