avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 261 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara, care e pretul estimativ pt ca un avocat sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara, care e pretul estimativ pt ca un avocat sa se prezinte ...

Buna seara, care e pretul estimativ pt ca un avocat sa se prezinte in locul cuiva pt semnarea actelor de vanzare cumparare..
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 06:46, 22 Iunie 2021
Buna seara,

Potrivit art. I.A.1.4. din Ghidul orientativ al onorariilor minimale publicat pe site-ul Baroului București, asistarea unei persoane fizice in fata instituțiilor publice/persoane de drept privat- 440 lei.
Daca este vorba de o persoana juridică,onorariul se poate majora cu 100%.

Fiind onorarii minimale recomandate, fiecare avocat are posibilitatea de a stabili propriul onorariu prin raportare la complexitatea cauzei, timpul alocat și alte criterii pe care vi le poate detalia la momentul semnării contractului de asistență juridică.
Ultima modificare: Luni, 21 Iunie 2021
Andreea Dana Fodor , Avocat
Contează foarte mult dacă merge, semnează și atat sau acorda și asistenta juridica calificata în raport de clauzele contractuale cu analiza și concluzii de caz.

Ca sa semneze și atat o suma de 440 lei este suficienta.
Ar fi precum un procurist in acest caz avocatul.

Insa, daca se vrea și analiza cu concluzii pe caz apar alte discuții.
Deja pot apărea discuții pe finete juridica ceea ce presupune mari calități din partea avocatului.
Nu cred ca s-ar depăși onorariul notarului, onorariul avocatului în astfel de cazuri.
Mie imi pare rezonabil asa ceva din moment ce ar avea același onorariu precum notarul și ar fi ceva de bun simt.

Negociați cu avocatul si vedeți ce obtineti dacă vreți sa faca o analiza aprofundata și nu doar sa semneze precum primarul.
Asa cum am arătat mai sus, avocatul poate fi și simplu procurist precum un neprofesionalist în drept.
Așadar, exista doua variante de ordin juridic.

Pana acum nu am întâlnit un caz în care sa vrea clientul ca avocatul sa semneze actul și atat.
Clientul vrea și asistenta juridică cu consultatia juridica inclusa în cazul.sau.

Sper sa.nu fie șters acest mesaj asa cum au fost șterse zeci de mesaje în ultima vreme pe acest forum.

Avocat Claudiu Lascoschi
Baroul București
Ultima modificare: Marți, 22 Iunie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
CLAUDIU LASCOSCHI a scris:Sper sa.nu fie șters acest mesaj asa cum au fost șterse zeci de mesaje în ultima vreme pe acest forum.

Avocat Claudiu Lascoschi
Baroul București


Niciun mesaj nu v-a fost șters fără suport în regulament, nici măcar unul. Ba chiar mai aveți destule care ar putea fi șterse din cauză că nu răspundeți la subiect, ci doar explicați importanța angajării unui avocat, ceea ce știți foarte bine că nu este permis.

În plus, mai nou încălcați regulamentul altfel:
1.4. Dacă dorești să te semnezi în interiorul mesajelor, te rugăm să o faci fără să-ți menționezi profesia sau datele de contact. Avocatnet.ro îți oferă posibilitatea de a crea gratuit un cont de consultant pe care îl poți folosi în acest scop.

Scrie mare, la vedere, și în contul de consultant că sunteți avocat. Nu mai faceți asta! Respectați regulile și nimeni nu se va atinge de ce scrieți. Sau dacă tot le ignorați, măcar nu vă mai plângeți public după ce vi se întâmplă lucruri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Propuneri de onorarii minimale la avocati CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Sunt curios sa aflu ce onorarii minimale considerati ar fi corect sa fie aplicate. Unii se tem ca acestea vor deveni litera de lege pentru clienti si ... (vezi toată discuția)
Am de plătit cheltuieli de judecată. pot solicita dovada lor? aș vrea să mă asigur că acele cheltuieli au fost reale și înregistrate flori2009 flori2009 Buna seara! As avea nevoie de o lamurire, mai precis, in cazul in care am de platit cheltuieli de judecata, pot solicita o dovada a acestor cheltuieli? Am ... (vezi toată discuția)
Contract de reprezentare avocat cbutan cbutan Buna ziua, Doresc sa inchei un contract de reprezentare in proces cu un avocat . Am vizualizat un model de contract si nu am inteles ce inseamna alin 1. Eu ... (vezi toată discuția)