avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cartea tehnica a unui imobil
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cartea tehnica a unui imobil

Sintem proprietarii unor apartamente intr-un bloc nou,constituiti intr-o Asociatie de Proprietari legal infiintata. Dezvoltatorul refuza predarea Cartii Tehnice a imobilului.
Am facut demersuri la Primaria Timisoara pentru a primi o copie dupa documentatia de autorizare dar Primaria refuza acest lucru. Mentionez ca raspunsul primit de la Primarie Directia Urbanism este semnat de aceeasi persoana, inspector la Directia de Urbanism,care a semnat si receptia blocului si multe alte acte. Ce putem face pt a rezolva aceasta situatie????#-o
Cel mai recent răspuns: niculinacozac , utilizator 16:06, 28 Mai 2020
Am fost in situația dumneavoastră mulți ani in urmă.Asociația a dat in judecată
constructorul.Procesul a durat mult.In acest timp o inundație a făcut imposibil
recuperarea acesteia.
Permiteti-mi să vă dau acest sfat(nu sunt avocat)faceți toate demersurile posibile
pentru că CT a blocului este foarte importantă,pentru viitor la orice intervenție,
și reparație.
Asociația noastră a trebuit să refacă aceasta dar nu in intregime(fără rețete ,CTC
pentru beton sau ciment etc)
Care este motivul pentru care acel dezvoltator refuza predarea cartii tehnice?
Primaria Timisoara de ce refuza acest lucru?
Primaria Timisoara refuza sa elibereze documentatia tehnica ce a stat la baza emiterii AC deoarece actele ajung la biroul de urbanism unde raspunde acelasi om care si-a pus semnatura pe actele de receptie a imobilului si multe alte acte semnate stim toti cum.
Nu ne-ati spus motivul pentru care dezvoltatorul refuza sa va puna la dispozitie cartea tehnica.
Primaria Timisoara, Directia de Urbanism trebuie sa ofere, in scris, motivul pentru care se refuza copia acelei carti tehnice, dar numai dupa ce, tot in scris, solicitati acest lucru (copia dupa cartea tehnica). Imi este greu sa cred ca, in scris, raspunsul va fi cel spus de dumneavoastra.
In functie de raspunsurile scrise ale dezvoltatorului si primariei puteti apela la instanta. Stiu ca nu va surade solutia, dar... e singura care-i poate obliga.
Am rugamintea sa dati o cautare pe Google cu definitia : cartea tehnica a constructiei si veti gasi o multime de informatii acolo.
Dezvoltatorul (proprietarul initial) este obligat sa va predea - eventual contra cost, acest document f. important. Demersul dvs. este corect. Cu afirma @armenteros, cereti in scris eliberarea documentului si tot in scris trebuie sa primiti raspunsul. Dupa aceea mai vorbim!

Alte discuții în legătură

Cartea tehnica a imobilului. ADINABODESCU ADINABODESCU Buna ziua.Revin cu o intrebare la dumneavoastra.Sunt presedinta a A.P. a unui bloc nou,construit in 2014 in Popesti-Leordeni.Am solicitat cartea tehnica a ... (vezi toată discuția)
Dezvoltatorul nu vrea să ne dea cartea tehnică a imobilului. de unde putem obține o copie? razvanlupu razvanlupu Buna ziua, Suntem Asoc de Proprietari care in decurs de 2 ani incercam sa obtinem cartea imobilului de la dezvoltator ( dezvoltatorul nu doreste sub nici o ... (vezi toată discuția)
Proiect instalatii sanitare Almaris Almaris As avea rugamintea sa ma indrumati in cazul in care ati facut demersuri pentru obtinerea proiectului de instalatii sanitare ale imobililului(blocului) unde ar ... (vezi toată discuția)