avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cadru Legal Bolt / Uber? Am tot cautat...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cadru Legal Bolt / Uber? Am tot cautat...

Cadru Legal Bolt / Uber?
Am tot cautat, am intrebat si la Anaf..dau toti din umeri si nu explica nimeni clar si concis urmatoarea situatie:
Cum fac SRL-urile din RO, (autorizate ARR pt transport in regim de inchiriere) flote partenere Uber si Bolt care angajazeaza soferi la 2 sau 4 ore pe contract de munca dar vireaza saptamanal prin transfer bancar sume cuprinse intre 800 - 1500 lei net acestor soferi. Lunar cate 5000 lei sa zicem. Este un venit constant.
Exista ceva stipulat in acel contract de munca ? Baza de comisionare stipulata si legala? Declaratii fiscale depuse pt fiecare sofer? Fiindca alte artificii sau contract de colaborare NU sunt valabile daca NU esti SRL sau PFA.
Taxele catre stat pt aceste venituri ar trebui sa depaseasca 3000 lei lunar
S-au gata...s-a inventat un contract de munca pt mii de soferi uber din tara, respectiv sute de firme aferente. Numai in Bucuresti sunt peste 300 flote de acest gen.
Va rog sa ma ajutati cu aceste informatii fara a demonta cele spuse mai sus fiindca stim cu totii acest mod de lucru. Nu mai este vreun secret...
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iunie 2021
AlexCost, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:16, 23 Iunie 2021
In c.i.m. sunt mentionate/stabilite urmatoarele : salariul de baza, alte elemente constitutive ale veniturilor salariale, precum si periodicitatea platii salariului la care salariatul are dreptul.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iunie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Da...evaziv si deloc la obiect raspunsul dvs VS ce am scris eu. IDEEA ESTE ca sute de astfel de firme vireaza prin banca un venit de aprox 5000 lei NET UNUI ANGAJAT LA 2 ORE cu taxe aproape de 0 la STAT. Asta am intrebat. Se poate cumva printr o modalitate asa ceva??? Si daca nu cum toti dorm in timp ce se practica asa ceva? Si pe altii ii arde pt o legatura de ceapa cultivata acasa si vanduta in piata fara bon.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iunie 2021
AlexCost, utilizator
Cred ca sunt unele din intrebarile dvs ....
Exista ceva stipulat in acel contract de munca ? Baza de comisionare stipulata si legala?
....

Incercati sa scrieti cat mai clar ce doriti sa aflati si numai faceti afirmatii care nu au o baza legala/un argument solid.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iunie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Flotele partenere uber/bolt pot colabora legal cu pfa. Alex1. Alex1. Buna seara. Flotele partenere Uber/Bolt pot colabora legal printr-un contract de servicii cu șoferi care au PFA (cu atestat). sau numa prin angajare? Sunt ... (vezi toată discuția)
Buna seara, lucrez ca si curier la bolt, eu fiind student, si ... balatalurcis balatalurcis Buna seara, lucrez ca si curier la Bolt,eu fiind student, si ca taxe platesc doar 50 de lei contractul de munca si comisionul firmei partnere.Dar ce nu inteleg ... (vezi toată discuția)
Ce platesc cu adevarat firmele partenere uber, bolt etc. setboll21 setboll21 Ce platesc cu adevarat firmele partenere glovo, uber, bolt etc ca eu sa fiu in legalitate? Spre exemplu daca vrei sa faci uber iti trebuie firma srl sau pfa ... (vezi toată discuția)