avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Separație gaze la bloc. Bună ziua.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Separație gaze la bloc. Bună ziua.

Bună ziua. Ma poate lamuri cineva în următoarea speța?
Locuiesc la bloc și am gaze în sistem pausal. Pe casa scării este trasa coloana de separație. Am discutat cu investitorul coloanei, pentru a-mi da acordul în vederea legarii la coloana. Deoarece mi a cerut o suma mai mare decât investiția inițială și refuza sa-mi prezinte documente din care sa reiasă cât a plătit pentru a calcula cota parte cu care sa o despagubesc, am fost nevoit sa aleg cealaltă varianta pentru a obține avizul tehnic de racordare de la Distrigaz, și anume încheiere unui act autentic, la notar prin care ma oblig sa despagubesc respectiva persoana cu COTA PARTE . Practic, am indeplinit condițiile legale în vigoare și am obținut acel acord. Problema este la președintele de asociație care, pe lângă avizul Distrigaz, îmi solicita și tabel cu semnături de la vecinii afectați de faptul ca ma leg eu la coloana de separație, spune el ca face asta în baza Art 37 alin. (7) invocat din LEGEA nr. 196 din 20 iulie 2018. I-am explicat ca avizul este tot ceea ce are nevoie pt a supune cererea mea (de montare a instalatiei de gaze pe spatiile comune) votului în comitetul executiv. Tabelul cu semnături este necesar când cineva se debranseaza de la căldură, nu când dorește separația de la pausal a gazelor. Menționez, pe scara 40% din apartamente deja au instalație separata de gaze. Răspunsul la cerere a venit pe email (pe email am trimis și eu cererea plus notificarea distrigaz dar scanata și semnata olograf), nu are număr de inregistrare. Se considera răspuns oficial? Pot începe alte demersuri în instanta prin care sa fac asociația să-mi elibereze acordul sau îl presez sa îmi dea răspuns oficial, semnat, stampilat și cu număr de inregistrare?
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 24 Iunie 2021
Victor__B, utilizator
Cel mai recent răspuns: iulianma1 , utilizator 09:45, 14 Iulie 2021
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca aveti raspunsul oficial al presedintelui de asociatie cu care in instanta sa probati pozitia acestuia la momentul solicitarii,puteti demara procedura in instanta
4 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Președintele asociației dvs. este un idiot, chiar legea 196 /2018 obligă proprietarii să aibă contorizare separată la utilități și nu condiționează nicăieri cu vreun aviz din partea asociației această lucrare. Găsiți o firma care executa astfel de lucrări, dacă aveți acordul furnizorului de gaz și nu vă mai încurcați cu instanța pentru un idiot. Să vă dea el în judecată, dacă are motiv legal.
Ultima modificare: Vineri, 25 Iunie 2021
latka, moderator
Partial adevarat. IUGN (Instalatie de utilizare a gazelor naturale) este montata si pe spatiile comune (casa scarii de la colana de separatie a gazelor pana la intrarea in apartament), prin urmare este necesar avizul asociatiei ( acordat fie prin adunare generala-o prostie, fie prin vot al comitetului executiv- ca in cazul de fata) . Problema era ca imi solicita in baza art ART. 37, al. 7 din legea 196/2018, tabel cu semnaturile proprietarilor coloanei. De fapt, cum am spus in postarea initiala, acel tabel este cerut de Distrigaz pt acordarea acceptului de racordare ( fie tabel cu acord fie act autentic..am detaliat de asemenea in postarea initiala). Singurul document necesar asociatiei de proprietari pt a supune cererea mea votului com. executiv este avizul de racordare. Sunt asociatii care nu cer nici macar acel aviz dar, legal, este necesar oricum pt a realiza separatia la gaze.
Oricum am rezolvat inclusiv cu acordul proprietarilor care nu-mi mai era neaparat necesar avand deja avizul de racordare. Totusi am obtinut acordurile pt a ma feri de eventuale pretentii materiale in viitor.
Urmeaza debransarea de la CMTEB, alt dans in 3 :)
Ultima modificare: Vineri, 25 Iunie 2021
Victor__B, utilizator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveți absolut nici o treabă cu asociația, din moment ce există deja o instalație de gaze, pe proprietate comună, pentru care aveți deja avizul furnizorului. Nu există temei legal. In schimb dvs. sunteți obligat de art. 32 din legea 196 /2018 să aveți contorizare separată.
Acordul asociatiei de proprietari privind modificarea spatiilor comune si acordul proprietarilor instalatiei de gaze sunt documente fara de care nu se elibereaza acordul de racordare.
Cum ati obtinut acordul fara sa aveti acceptul asociatiei?

Alte discuții în legătură

Acord acces coloana de gaze separata acum 2 ani de zile m-am ... tablamiha tablamiha Acord acces coloana de gaze separata Acum 2 ani de zile m-am racordat la o coloana de gaze separata(cea de pe holul blocului) pentru a-mi alimenta centrala ... (vezi toată discuția)
Racordare gaze bloc - contoar separat meretd meretd Buna ziua, Sunt noul presedinte al asociatiei de proprietari dintr-un bloc cu peste 200 proprietari, o singura scara, bloc de garsoniere. In noiembrie 2014 ... (vezi toată discuția)
Racordarea gaze!!! Ciobanu Daniel Ciobanu Daniel Doresc să vă aduc la cunoștință următoarea situație cu care mă confrunt. În data de 25.05.2005, am achiziționat un apartament. În anul 2012,pe ... (vezi toată discuția)