avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Separație gaze la bloc. Bună ziua.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Separație gaze la bloc. Bună ziua.

Bună ziua. Ma poate lamuri cineva în următoarea speța?
Locuiesc la bloc și am gaze în sistem pausal. Pe casa scării este trasa coloana de separație. Am discutat cu investitorul coloanei, pentru a-mi da acordul în vederea legarii la coloana. Deoarece mi a cerut o suma mai mare decât investiția inițială și refuza sa-mi prezinte documente din care sa reiasă cât a plătit pentru a calcula cota parte cu care sa o despagubesc, am fost nevoit sa aleg cealaltă varianta pentru a obține avizul tehnic de racordare de la Distrigaz, și anume încheiere unui act autentic, la notar prin care ma oblig sa despagubesc respectiva persoana cu COTA PARTE . Practic, am indeplinit condițiile legale în vigoare și am obținut acel acord. Problema este la președintele de asociație care, pe lângă avizul Distrigaz, îmi solicita și tabel cu semnături de la vecinii afectați de faptul ca ma leg eu la coloana de separație, spune el ca face asta în baza Art 37 alin. (7) invocat din LEGEA nr. 196 din 20 iulie 2018. I-am explicat ca avizul este tot ceea ce are nevoie pt a supune cererea mea (de montare a instalatiei de gaze pe spatiile comune) votului în comitetul executiv. Tabelul cu semnături este necesar când cineva se debranseaza de la căldură, nu când dorește separația de la pausal a gazelor. Menționez, pe scara 40% din apartamente deja au instalație separata de gaze. Răspunsul la cerere a venit pe email (pe email am trimis și eu cererea plus notificarea distrigaz dar scanata și semnata olograf), nu are număr de inregistrare. Se considera răspuns oficial? Pot începe alte demersuri în instanta prin care sa fac asociația să-mi elibereze acordul sau îl presez sa îmi dea răspuns oficial, semnat, stampilat și cu număr de inregistrare?
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 24 Iunie 2021
Victor__B, utilizator
Cel mai recent răspuns: iulianma1 , utilizator 09:45, 14 Iulie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Avizul a fost obținut prin îndeplinirea formelor legale menționate. Acordul asociației este necesar pt montarea propriu zisa a IUGN pe spatiile comune nu pt obținerea avizului.

alex_element a scris:

Acordul asociatiei de proprietari privind modificarea spatiilor comune si acordul proprietarilor instalatiei de gaze sunt documente fara de care nu se elibereaza acordul de racordare.
Cum ati obtinut acordul fara sa aveti acceptul asociatiei?

~ Conținut șters la cerere ~
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar daca nu ati nominalizat persoana careia va adresati, presupun ca mie mi-a revenit "onoarea", asa ca :

"Proprietarii sunt obligati sa ia masuri pentru consolidarea si modernizarea condominiului, modernizarea echipamentelor, instalatiilor si dotarilor aferente, montarea contoarelor pentru individualizarea consumurilor la nivel de proprietate individuala, reabilitarea termica in scopul cresterii performantei energetice, precum si reabilitarea structural-arhitecturala a anvelopei condominiului pentru cresterea calitatii arhitectural-ambientale a acestuia, potrivit prevederilor legale, in conditiile mentinerii aspectului armonios si unitar al intregului condominiu, indiferent de natura interventiilor."
Va las placerea sa descoperiti ce numar are articolul.

Pentru o instalatie de consum gaz, contorul se monteaza intotdeauna in afara proprietatii individuale, pe proprietatea comuna (fatada, pereti de scara interioara). Daca nu stiiati, la acel contor vin si ies niste tevi, care nu pot zbura prin aer, ci sunt ancorate tot de proprietatea comuna. Asa ca, oricum ai da-o nu ai cum sa faci lucrarea decit folosind proprietatea comuna. Cum teava principala (de la bransament) exista deja pe acea proprietate comuna, prin urmare a existat un acord al asociatiei pentru ea, iar teava s-a dimensionat pentru toti utilizatorii din acel condominiu, inseamna, implicit, ca acordul asociatiei exista (sunt deja "abonati" consumatori de la acea teava de gaz).
Ultima modificare: Luni, 28 Iunie 2021
latka, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Separati-va domnule, ca gazele nu cer acest lucru. Angajati firma care sa va faca dosarul si realizarea practica si nu mai tineti seama de toti analfabetii, care nu stiu citi o lege. Nu are ce sa va faca. Dumneavoastra nu modificati instalatia de gaze a cladirii. Va decuplati de la instalatia comuna cu o cerere la distribuitor si va instalati o alta cale care nu afecteaza instalatia comuna. Dumneavoastra nu modificati regimul termic al cladirii prin debransare de la instalatia termica comuna, dar unii nu stiu sa citeasca legile. Si pana la urma luati acordul de la cel de sus, jos, stanga, dreapta, fata, spate. cred ca si astia nu sunt asa de bolanzi ca presedintele
Corect. Sunt firme specializate care va intocmesc tot dosarul , va obtin toate avizele fara bataie de cap. Oricum trebuie sa executati lucrarea cu firma autorizata de cei de la Distrigaz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord acces coloana de gaze separata acum 2 ani de zile m-am ... tablamiha tablamiha Acord acces coloana de gaze separata Acum 2 ani de zile m-am racordat la o coloana de gaze separata(cea de pe holul blocului) pentru a-mi alimenta centrala ... (vezi toată discuția)
Teava de gaz de pe scara, comuna sau nu? Glstanc Glstanc Buna ziua, Se da urmatoarea situatie. Majoritatea apartamentelor din bloc au pus centrala proprie, in afara de 3 (printre care si eu). In urma unei ... (vezi toată discuția)
Racordare gaze bloc - contoar separat meretd meretd Buna ziua, Sunt noul presedinte al asociatiei de proprietari dintr-un bloc cu peste 200 proprietari, o singura scara, bloc de garsoniere. In noiembrie 2014 ... (vezi toată discuția)