avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acord acces coloana de gaze separata Acum 2 ani de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acord acces coloana de gaze separata Acum 2 ani de zile m-am ...

Acord acces coloana de gaze separata
Acum 2 ani de zile m-am racordat la o coloana de gaze separata(cea de pe holul blocului) pentru a-mi alimenta centrala termica.
Inainte de mine mai erau legate 5 apartamente. Pe acea vreme am obtinut aprobare de la toti(i-am despagubit) si dupa aceea m-am racordat la coloana separata.

Problema este urmatoarea:
Vecinul cu numarul 7 care vroia sa se lege a facut toate dosarele, nu stiu daca a vorbit cu vre-un vecin de al meu, ulterior s-a bransat la coloana separata.
Proprietarul initial al tevii, cel ce a pus teava este si administratorul blocului, cel care poate da aprobarea.
Nu ar fi trebuit sa despagubeasca restul de co-proprietari(daca este legal cuvantul asta), pentru ca toti am cotizat la acea teava de gaze) ?
Cel mai recent răspuns: Victor__B , utilizator 12:46, 30 Iunie 2021
Vecinul trebuia sa obtina semnatura la toti! Si sa-i despagubeasca pe cei care cereau. Inclusiv pe dvs. Puteti face sesizare la Distrigaz.
Ultima modificare: Marți, 29 Iunie 2021
vali m, utilizator
Distrigaz mi-a comunicat: Conform Ordinul nr. 209/2018 ANRE, conform legii lor nu le trebuie acord de la toate apartamentele care au contribuit la teava de gaze(desi eu am in scris si semnat de toti ca i-am despagubit).
Acordul POATE fi cerut de catre firma care face instalatia de gaze din coloana separata pana in casa.
Daca nu are acordul celor care au platit anterior pentru teava respectiva, trebuie sa aiba act autentic prin care declara ca se obliga sa-i despagubeasca. Altfel Distrigaz nu ar fi trebuit sa-i dea acordul (avizul tehnic de racordare). Despagubirea se acorda ca si cota-parte din investitia initiala, nu mai mult, nu mai putin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord acces coloana de gaze goggy goggy Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema: locuiesc la parter intr-un bloc de 7 etaje, pe o scara unde deja a fist trasa o conducta de gaze, investitorul ... (vezi toată discuția)
Racordare coloana de gaze bloc Valentin.Iacob Valentin.Iacob Buna ziua, doresc sa ma racordez la coloana de gaze iar vecina mea, care pretinde ca este proprietara coloanei, imi cere 250 Euro ca sa semneze fisa de acord ... (vezi toată discuția)
Proprietarul tevii de gaze naturale de pe scara nu imi da acordul pentru racordare si cere o suma imensa-1ooo ron anastasie anastasie Buna ziua! De ceva timp m-am hotarat sa ma racordez si eu la teava de gaze naturale de pe scara blocului, pentru ca nu am putut atunci cand s-a instalat. Am ... (vezi toată discuția)