avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 852 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Am achizitionat de curand o garsoniera ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Am achizitionat de curand o garsoniera intr-un bloc. ...

Buna ziua! Am achizitionat de curand o garsoniera intr-un bloc. Se pare ca vecina de la parter a fost inundata de proprietarul din trecut precum si de vecinii de deasupra garsonierei ei adica de la etajul 1. Eu stau la etajul doi, am cumparat garsoniera fară sa stiu de problemele respective, am aflat ulterior si mi-am reparat instalatia. Cei de la etajul 1 nu au facut-o. Pe tavanul vecinei se vad urme de infiltratii dar se poate observa ca sunt de multa vreme, eu am renovat imediat dupa achizitie. Acum vecina vrea sa ii repar eu tavanul si ma ameninta cu judecata in ciuda faptului ca nu si-a rezolvat problemele cu proprietarii anteriori si până si restul vecinilor din scara stiu de problemele ei cu inundatia de multă vreme, probleme pe care nu le-a rezolvat in trecut. Mă cam indoiesc ca o sa o facă având in vedere ca probabil o costă mai mult decat sa isi repare tavanul, dar in cazul in care o face sunt ligibil sa ii platesc daunele provocate? Mai ales având in vedere faptul că intermediar mai sunt si ceilalti vecini ce o inundă.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:35, 6 Iulie 2021
Buna ziua,
II puteti transmite ca va poate chema in instanta daca are bani de cheltuit aiurea, nu are ce va face atat timp cat dvs. ati reparat instalatia imediat dupa ce ati intrat in posesia apartamentului si ati constatat problema.
O puteti anunta ca o sa va angajati avocat pentru ca nu aveti timp de problemele dumneaei si ca o sa cereti sa plateasca cheltuieli de judecata ( adica onorariul avocatului...).
O mai puteti sfatui sa intrebe un avocat inainte de a face acest apas si a pierde bani.
Sa se descurce cu vechiul proprietar si ceilalti vecini, daca a dormit pana acum si nu a luat masuri pentru rezolvarea problemei.
Atat timp cat dv aveti garantia ca ati executat remedierea instalatiei de apa,nu aveti de ce sa va faceti probleme
Daca vecina intentioneaza sa va actioneze in instanta ,,ii revine obligatia legala sa demonstreze ca prejudiciile suferite la proprietate sunt din culpa dv

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundatii si infiltratii de apa menajera student11 student11 Intr-un bloc vechi de aproximativ 70 de ani au loc periodic infiltrari de apa menajera in tavan si pereti pe partea garsonierelor. In urma cu 8 ani ... (vezi toată discuția)
Acuzatii inundare vecin ancagacea ancagacea Buna seara. Vecina de la etajul inferior ne tot acuza ca ii provocam inundatii. Problema este ca de fiecare data cand presupusele inundatii s-au produs, ... (vezi toată discuția)
Asigurare locuinta bulzdaniela bulzdaniela In cazul in care vecinul care locuieste deasupra are instalatia de apa si scurgerile defecte si din aceasta cauza ma inunda in mod repetat,societatea la care ... (vezi toată discuția)